Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Capital Economics: Η οικονομία της Ευρωζώνης θα ανακάμψει - Προχωρά ο σχεδιασμός της ΕΚΤ

Capital Economics: Η οικονομία της Ευρωζώνης θα ανακάμψει - Προχωρά ο σχεδιασμός της ΕΚΤ
Η βελτίωση της οικονομίας θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να προχωρήσει στην εφαρμογή του σχεδίου της για τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής το 2019
Αισιόδοξη για την απόδοση της οικονομίας στην Ευρωζώνης τα επόμενα τρίμηνα παραμένει η Capital Economics, καθώς εκτιμά ότι η επιβράδυνση του ΑΕΠ στο γ΄τρίμηνο του 2018 οφείλεται σε προσωρινούς παράγοντες.
Η βελτίωση της οικονομίας θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να προχωρήσει στην εφαρμογή του σχεδίου της για τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής το 2019.
Η επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη οφείλεται εν μέρει στις πιέσεις που δέχθηκε ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας λόγω των ορίων για τις εκπομπές ρύπων, η οποία εκτιμάται ότι είναι προσωρινή.
Με βάση τα στοιχεία για τη μεταποίηση, αναμένεται ριμπάουντ της ανάπτυξης στο δ΄τρίμηνο του 2018, με ρυθμό 0,5%.




Επιβράδυνση σημείωσε η ανάπτυξη στην οικονομία της Ευρωζώνης για το τρίτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (14/11) στοιχεία της Eurostat, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκατακρτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί στα τέλη του προηγούμενου μήνα.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της ενιαίας νομισματικής ένωσης αυξήθηκε κατά 0,2% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2018, έναντι αύξησης 0,4% το προηγούμενο τρίμηνο, και έναντι αρχικών εκτιμήσεων επίσης στο 0,2%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 1,70% έναντι 2,2% το δεύτερο τρίμηνο του 2018, καθώς και έναντι των προκατακρτικών εκτιμήσεων της Eurostat στο 1,7%.
Περαιτέρω άνοδο σημείωσε η απασχόληση στην Ευρωζώνη για το τρίτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (14/11) στοιχεία της Eurostat, τα οποία ωστόσο δεν επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, όπως αναφέρουν τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, η απασχόληση στην ενιαία νομισματική ένωση αυξήθηκε κατά +0,2% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν περαιτέρω άνοδο κατά +0,4%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η απασχόληση στην Ευρωζώνη ενισχήθηκε κατά +1,3% έναντι ετήσιας ανόδου +1,5% το προηγούμενο τρίμηνο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +1,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης