Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Η συμφωνία για το Brexit ανταποκρίνεται στην επιθυμία των Βρετανών - Δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα

May: Η συμφωνία για το Brexit ανταποκρίνεται στην επιθυμία των Βρετανών - Δεν θα υπάρξει δεύτερο δημοψήφισμα
Τη δέσμευση ότι η συμφωνία για το Brexit ανταποκρίνεται σε αυτό για το οποίο ψήφισε ο βρετανικός λαός στο δημοψήφισμα, έδωσε η Theresa May
Τη δέσμευση ότι η συμφωνία για το Brexit θα ανταποκρίνεται στην επιθυμία των Βρετανών πολιτών, έδωσε σήμερα (14/11/2018) η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο, απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενο διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος.
«Είμαι βέβαιη ότι αυτό μας φέρνει πολύ πιο κοντά στην επίτευξη αυτού για το οποίο ψήφισε ο βρετανικός λαός στο δημοψήφισμα», δήλωσε η May.
«Δεν θα επαναλάβουμε το δημοψήφισμα, δεν θα αποκρούσουμε την απόφαση του βρετανικού λαού», είπε.
«Θα παραδώσουμε το Brexit και το Ηνωμένο Βασίλειο θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου 2019», τόνισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.
Η May τόνισε ότι το υπουργικό συμβούλιο θα αποφασίσει για τα επόμενα βήμα, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.
Σχετικά με το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων, που ήταν και το κύριο «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ΕΕ και τη Βρετανία, η Βρετανίδα πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε «δικλείδα ασφαλείας» (backstop) πρέπει να είναι προσωρινή.
Η ίδια επέμεινε ότι το αμφιλεγόμενο «backstop» δεν θα κρατήσει τη Βρετανία δεμένη για πάντα με την τελωνειακή ένωση:
«Δεν θέλουμε να βρεθούμε σε μια θέση στην οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσει εύκολα να κρατήσει μόνιμα το Ηνωμένο Βασίλειο σε αυτό το “backstop”».
Η May δήλωσε ακόμη ότι έχει υπάρξει πολύ ξεκάθαρη ότι θα υπάρξει μια «ουσιαστική» ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για το Brexit, ενώ υποσχέθηκε ότι το κοινοβούλιο θα λάβει μια αρμόζουσα ανάλυση για οποιαδήποτε συμφωνία για το Brexit μόλις ολοκληρωθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Θα ανακτήσουμε τον έλεγχο των συνόρων μας, των νόμων και των χρημάτων μας, θα εγκαταλείψουμε την Κοινή Αλιευτική Πολιτική και την Κοινή Αγροτική Πολιτική, προστατεύοντας παράλληλα τις θέσεις εργασίας, την ασφάλεια και την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου μας», δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.
Η May ανέφερε ότι μετά την έγκριση του υπουργικού συμβουλίου, θα προβεί σε επίσημη δήλωση για τη συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης