Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Danske Bank: Εύθραυστη η κυβέρνηση της Ιταλίας - Το Δεκέμβριο η εφαρμογή των κυρώσεων από την Κομισιόν

Danske Bank: Εύθραυστη η κυβέρνηση της Ιταλίας - Το Δεκέμβριο η εφαρμογή των κυρώσεων από την Κομισιόν
Οι αναλυτές της Danske Bank εκτιμούν ότι το Δεκέμβριο θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος της Κομισιόν εις βάρος της Ιταλίας
Η εκτίμηση ότι η κυβέρνηση της Ιταλίας παραμένει εύθραυστη περιλαμβάνεται σε ανάλυση της Danske Bank με αφορμή την κατάθεση στην Κομισιόν του ιταλικού προϋπολογισμού για το 2019.
Ως γνωστόν, η ιταλική κυβέρνηση δεν προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές διατηρώντας αμετάβλητους τους στόχους τους ελλείμματος και της ανάπτυξης.
Ωστόσο, ενισχύθηκε ο στόχος για έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις στο 1% από 0,3% που ήταν πριν, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος στο 126% έως το 2021 (από 126,7% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη).
Όσον αφορά στην αντίδραση της Κομισιόν και την επιβολή κυρώσεων στην Ιταλία, η Danske Bank εκτιμά ότι τον Δεκέμβριο θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος.
Σε αυτή την περίπτωση αναμένονται νέες πιέσεις στην ιταλική αγορά ομολόγων κάτι που θα αναζωπυρώσει τους ιταλικούς κινδύνους για το 2019.
Εξάλλου, ενισχύονται τα σημάδια ότι η ιταλική οικονομία έχει ήδη αποδυναμωθεί από την πρόσφατη πολιτική αβεβαιότητα και τις αυστηρότερες συνθήκες πίστωσης.
Αν και δεν βασικό σενάριο για την Danske Bank, υπάρχει κίνδυνος η διαμάχη για τον προϋπολογισμό να προκαλέσει ύφεση το 2019 με αρνητικές συνέπειες στη δυναμική του χρέους, τις αξιολογήσεις της πιστοληπτικής ικανότητας και το κλίμα της αγοράς.
Επίσης, οι ενδοκυβερνητικές εντάσεις μεταξύ Lega και Κινήματος Πέντε Αστέρων σχετικά τις προτεραιότητες της κυβέρνησης έχουν ενταθεί.
Επί του παρόντος -σύμφωνα με την ίδια ανάλυση- υπάρχουν μόνο 10-15% πιθανότητες πρόωρες εκλογές καθώς τα δύο κόμματα θα πρέπει να παραμείνουν ενωμένα ενόψει και των ευρωεκλογών τον Μάιο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης