Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Το υπουργικό συμβούλιο στηρίζει τη συμφωνία για το Brexit - Έχουμε ακόμη αρκετή δουλειά

May: Το υπουργικό συμβούλιο στηρίζει τη συμφωνία για το Brexit - Έχουμε ακόμη αρκετή δουλειά
Στο βρετανικό Κοινοβούλιο την Πέμπτη 15/11 οι τελικές ανακοινώσεις από τη Βρετανή πρωθυπουργό
Τη στήριξη όλων των υπουργών της βρετανικής κυβέρνησης έχει η Theresa May για τη συμφωνία αναφορικά με το Brexit με την ΕΕ, όπως τόνισε σε ανακοίνωσή της, μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου της χώρας που πραγματοποιήθηκε σήμερα και διήρκησε για πολλές ώρες.
Επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξει τελική ανακοίνωση την Πέμπτη 15/11 στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, το οποίο η ίδια θα ενημερώσει διεξοδικά για τη συμφωνία.
Επιπρόσθετα η κυρία May δεν παρέλειψε να τονίσει ότι υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει και μάλιστα υποστήριξε ότι «ο δρόμος μπροστά μας δεν είναι εύκολος», αλλά εμφανίστηκε βέβαιη ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι προς το εθνικό συμφέρον της Βρετανίας.

Ολόκληρη η δήλωση της κυρίας May έχει ως ακολούθως:

Το υπουργικό συμβούλιο μόλις διεξήγαγε μια μακρά, λεπτομερή και επίπονη συζήτηση σχετικά με το σχέδιο συμφωνίας ανακλήσεως και σχετικά με τη συνοπτική πολιτική δήλωση αναφορικά με τις μελλοντικές μας σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτά τα έγγραφα ήταν αποτέλεσμα χιλιάδων ωρών σκληρής διαπραγμάτευσης από Βρετανούς αξιωματούχους και πολλές, πολλές συναντήσεις που είχα μαζί με άλλους υπουργούς και με τους συναδέλφους της ΕΕ.
Πιστεύω ακράδαντα ότι το σχέδιο συμφωνίας απόσυρσης ήταν το καλύτερο που μπορούσαν να υπάρξει μετά τη και το υπουργικό συμβούλιο έπρεπε να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει τις συνομιλίες.
Οι επιλογές που είχαμε μπροστά μας ήταν δύσκολες, ιδιαίτερα σε σχέση με το βόρειο Ιρλανδία, αλλά η συλλογική απόφαση του υπουργικού συμβουλίου ήταν να υπάρξει συμφωνία.
Αυτό είναι ένα αποφασιστικό βήμα που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία τις επόμενες μέρες.
Οι αποφάσεις αυτές δεν ελήφθησαν ελαφρώς, αλλά πιστεύω ότι πρόκειται για μια απόφαση που είναι σταθερά προς το εθνικό συμφέρον.
Όταν δείτε τις λεπτομέρειες, η επιλογή που έχουμε μπροστά μας είναι ξεκάθαρη.
Αυτή η συμφωνία, η οποία στηρίζεται στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος επιστρέφει στη Βρετανία τη δυνατότητα αποκλειστικού ελέγχου πολλών κεφαλαίων,  τερματίζει την ελεύθερη κυκλοφορία, προστατεύει τις θέσεις εργασίας, την ασφάλεια και την ένωσή μας, ή αφήνει χωρίς συμφωνία ή κανένα Brexit.
Ξέρω ότι θα υπάρξουν δύσκολες μέρες μπροστά μας.
Αυτή είναι μια απόφαση η οποία θα εξεταστεί σε βάθος, κάτι το οποίο είναι απόλυτα κατανοητό.
Αλλά η επιλογή ήταν ή αυτή η συμφωνία, η οποία μας επιτρέπει να πάρουμε πίσω τον έλεγχο και να οικοδομήσουμε ένα λαμπρότερο μέλλον για τη χώρα μας ή να επιστρέψουμε στη διαμάχη, με περισσότερη διαίρεση, μεγαλύτερη αβεβαιότητα και αδυναμία εκτέλεσης του δημοψηφίσματος.
Είναι δική μου δουλειά ως πρωθυπουργός να εξηγήσω τις αποφάσεις που έχει λάβει η κυβέρνηση και είμαι έτοιμη να το κάνω αυτό, ξεκινώντας αύριο (15/11) με μια δήλωση μου στο κοινοβούλιο.
Επιτρέψτε μου να τελειώσω μόνο λέγοντας αυτό.
Πιστεύω ότι αυτό που οφείλω στη χώρα αυτή είναι να λαμβάνω αποφάσεις που είναι προς το εθνικό συμφέρον και πιστεύω ακράδαντα, ότι αυτή είναι μια απόφαση που είναι προς το καλύτερο συμφέρον ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης