Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού οι πρώτοι μετανάστες του καραβανιού

Στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού οι πρώτοι μετανάστες του καραβανιού
Στα σύνορα των ΗΠΑ οι πρώτοι μετανάστες του καραβανιού
Οι πρώτοι από τους μετανάστες που ξεκίνησαν πριν από έναν μήνα, κυρίως από την Ονδούρα, για να φτάσουν στις ΗΠΑ έχουν ήδη προσεγγίσει τα σύνορα μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Μεξικού.
Οι αφιχθέντες στα σύνορα της Τιχουάνα, φθάνουν περίπου τους 400 και δηλώνουν ότι θα προσπαθήσουν να περάσουν στο αμερικανικό έδαφος με κάθε κόστος ελπίζοντας ότι ο αμερικανικός στρατός, που έχει σπεύσει στο σημείο, δεν θα ανοίξει πυρ.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump έχει διαμηνύσει ότι ουδείς από τους συγκεκριμένους μετανάστες θα εισέλθει σε αμερικανικό έδαφος εκφράζοντας ουσιαστικά μία πολιτική μηδενικής ανοχής.
Κάποιοι από τους από αυτούς που έφτασαν ήδη από την Κυριακή είναι μέλη της LGBTQ κοινότητας, οι οποίοι έχουν ξεμακρύνει από τους υπόλοιπους λέγοντας ότι έχουν υποστεί ειδική μεταχείριση από τις τοπικές αρχές του Μεξικό αλλά και από τους συνταξιδιώτες τους.
Το ταξίδι του συνόλου των μεταναστών άρχισε από τις 13 Οκτωβρίου από την πόλη του Σαν Πέδρο Σούλα στην Ονδούρα, που βρίσκεται 4.350 χιλιόμετρα μακριά από την Τιχουάνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης