Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Θετική εξέλιξη η συμφωνία Βρετανίας-ΕΕ για το Brexit – Παραμένουν σημαντικά εμπόδια

Moody's: Θετική εξέλιξη η συμφωνία Βρετανίας-ΕΕ για το Brexit – Παραμένουν σημαντικά εμπόδια
Θετικά αποτιμά τη συμφωνία Βρετανίας-ΕΕ για το Brexit, η Moody's Investors Service
Ως μία θετική εξέλιξη (από πλευράς πιστοληπτικής ικανότητας, credit positive) αποτιμά τη συμφωνία (περισσότερα εδώ) μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το επικείμενο Brexit, η Moody's Investors Service, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι ένας αριθμός εμποδίων παραμένει.
Ως αποτέλεσμα, η όλη συμφωνία του Brexit δεν έχει ολοκληρωθεί, σημειώνεται.
«Αν και η ανακοίνωση της συμφωνίας αποτελεί ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση των διαπραγματεύσεων του Brexit, απέχει πολύ από το τέλος της διαδικασίας.
Οι εξελίξεις στο Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι κρίσιμες και, εν τέλει, η αξία της συμφωνίας εξαρτάται από το εάν η πρωθυπουργός Theresa May μπορεί να πείσει την πλειοψηφία των βουλευτών να την υποστηρίξουν», σχολιάζεται.
Εάν κυρωθεί, η συμφωνία θα ανοίξει το δρόμο για τη λεγόμενη «μεταβατική περίοδο» μεταξύ Απριλίου 2019 και τέλους του 2020, κατά τη διάρκεια της οποίας ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο θα διαπραγματευτούν μια μελλοντική σχέση που θα τεθεί σε ισχύ το 2021. Ωστόσο, πρέπει να γίνουν αποδεκτές από τα κοινοβούλια του Ηνωμένου Βασιλείου και από τους ηγέτες της ΕΕ.
«Εάν το κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου δεν υποστηρίξει τη συμφωνία τότε -ελλείψει περαιτέρω εξελίξεων- ΕΕ και Ηνωμένο Βασίλειο θα κατευθυνθούν προς μία μη συμφωνία.
Όπως έχουμε ήδη πει, αυτό θα είχε σημαντικές αρνητικές συνέπειες».
Δεδομένου του ευρέος φάσματος απόψεων μεταξύ των βουλευτών του βρετανικού Κοινοβουλίου, δεν θεωρείται βέβαιο ότι η πλειοψηφία θα ταχθεί υπέρ της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης