Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΒΖ: Κατατέθηκε η αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της - Δεν συναίνεσε το ελληνικό δημόσιο - Θρίλερ για την εξαγορά

tags :
ΕΒΖ: Κατατέθηκε η αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της - Δεν συναίνεσε το ελληνικό δημόσιο - Θρίλερ για την εξαγορά
Χλωμή διαφαίνεται και η πρόταση της Royal Sugar  οποία έχει καταθέσει πρόταση εξαγοράς για το εργοστάσιο των Σερρών το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και 5 χρόνια.
Αίτηση για την προστασία από τους πιστωτές της, κατέθεσε στις 14/11/2018 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ)
Εναντίον της αίτησης, η απόφαση της οποίας αναμένεται μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, τάχθηκε το ελληνικό δημόσιο, ενώ υπέρ ήταν η Τράπεζα Πειραιώ που αποτελεί και τον μεγαλύτερο πιστωτή της εταιρείας.
Να σημείωθεί ότι με την αίτηση της η ΕΒΖ ζητά προστασία από τους πιστωτές της ενόψει της κατάθεσης σχεδίου εξυγίανσης στο πλαίσιο του Πτωχευτικού Κώδικα αρθ 106.
Στο μεταξύ σε μπρα ντε φερ εξελίσσεται η διαδικασία πώλησης της ζάχαρης, με το Innovation Brain, να υποστηρίζει ότι θα καταθέσει, ακόμη και σήμερα προσφορά για την απόκτηση της ΕΒΖ.
Το κλίμα ωστόσο που έχει διαμορφωθεί εναντίον του επενδυτικού fund μόνο καλό δεν είναι με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονμίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στο περιθώριο της παρουσίασης των δράσεων αναπτυξιακής στρατηγικής για τη δεκαετία 2020-2030, να παραδέχεται ότι «μία προσπάθεια που είχε φανεί ότι μπορεί να προχωρήσει, χλωμιάζει πολύ», καθώς ο εκπρόσωπος της Innovation Brain –τον οποίο ουσιαστικά «φωτογράφισε»– δεν κατέθεσε δεσμευτική πρόταση εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας.
Μάλιστα, ο επίδοξος επενδυτής φέρεται να αρνήθηκε να προσφέρει και ενδιάμεση χρηματοδότηση, ώστε να ξεκινήσει εγκαίρως και χωρίς προβλήματα η φετινή καμπάνια.
Από την άλλη πλευρά χλωμή διαφαίνεται και η πρόταση της Royal Sugar  οποία έχει καταθέσει πρόταση εξαγοράς για το εργοστάσιο των Σερρών το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και 5 χρόνια.
"Έχουμε πραγματοποιήσει επίσκεψη και λεπτομερή επισκόπηση του εργοστασίου Σερρών με ξένους συνεργάτες-εμπειρογνώμονες που θα μας δώσουν την τεχνογνωσία τους.
Χρειάζονται χρήματα για επενδύσεις ώστε ένα εργοστάσιο του 1962 να επισκευαστεί, να εκσυγχρονιστεί και να γίνει μια σύγχρονη και οικονομικά ανταγωνιστική μονάδα παραγωγής.
Στόχος μας είναι τα πρώτα τρία χρόνια να επενδύσουμε 30 εκατ. ευρώ.
Γι’ αυτό κι εμείς ζητάμε την παραχώρηση του management για δέκα χρόνια, με δικαίωμα παράτασης της παραχώρησης για άλλα δέκα χρόνια}, δήλωσε προσφάτως ο επικεφαλής της Royal Sugar, Xρήστος Καραθανάσης.
Υυψηλόβαθμα στελέχη της ΕΒΖ υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει εξοφλήσει πλήρως τη ζάχαρη που αγόρασε την περσινή χρονιά, καθώς το συμβόλαιο που έχει υπογραφεί προβλέπει την καταβολή ενός υπολοίπου 25% με την παραλαβή και των τελευταίων ποσοτήτων.
Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν όι πίσω από το ενδιαφέρον για το εργοστάσιο των Σερρών κρύβεται η υψηλή αξία του συγκεκριμένου οικοπέδου 800 τ.μ. την οποία εκτιμούν στα 23 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης