Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: 5.800 στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό – Mattis (υπ. Άμυνας): Απαραίτητη η ανάπτυξη τους

tags :
ΗΠΑ: 5.800 στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό – Mattis (υπ. Άμυνας): Απαραίτητη η ανάπτυξη τους
Πιθανώς να αυξηθεί περαιτέρω ο αριθμός των στρατιωτών στη συνοριακή γραμμή ΗΠΑ – Μεξικό
Στους 5.800 ανέρχονται οι Αμερικάνοι στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικό, αριθμός που είναι πιθανό να αναπτυχθεί περαιτέρω τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κύματος χιλιάδων μεταναστών από την κεντρική Αμερική που κατευθύνονται προς τις ΗΠΑ.
Για απολύτως σύννομη και αναγκαία επιχείρηση έκανε λόγο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, J. Mattis
«Πρόκειται ξεκάθαρα για μια ηθική και πρέπουσα αποστολή για την υποστήριξη των δυνάμεών μας στα σύνορα» τόνισε ο Mattis.
Δεν αποκλείεται μάλιστα ο αριθμός των Αμερικάνων στρατιωτών να αυξηθεί και να φθάσει τους 9.000, αν προστεθούν οι στρατιώτες εν ενεργεία και οι έφεδροι της Εθνοφρουράς, που θα εκτελούν καθήκοντα βασικά επιμελητειακής υποστήριξης.
Η αποστολή χιλιάδων επιπλέον στρατιωτών στα σύνορα με το Μεξικό, την οποία διέταξε ο Trump μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της περασμένης εβδομάδας, επικρίθηκε από τους αντιπολιτευόμενους Δημοκρατικούς, που έκαναν λόγο για έναν πολιτικαντισμό με στόχο να γαλβανιστεί η συντηρητική βάση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, που δεν έπαψε να επισείει την απειλή μιας «εισβολής» μεταναστών.
Το Πεντάγωνο δεν έχει ανακοινώσει στοιχεία για το κόστος της επιχείρησης.
Ο λογαριασμός ενδέχεται να ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με υπολογισμούς αμερικανικών ΜΜΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης