Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ενισχύθηκαν κατά +1% οι τιμές κατοικιών της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2018

tags :
Κίνα: Ενισχύθηκαν κατά +1% οι τιμές κατοικιών της χώρας, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2018
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές κατοικιών στην Κίνα σημείωσε άνοδο της τάξεως του +8,6%
Άνοδο σημείωσαν οι τιμές νέων κατοικιών στην Κίνα για την Οκτώβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (15/11) στοιχεία της κυβέρνησης, δεχόμενες ώθηση κυρίως από την άνοδο στις μικρότερες πόλεις, με τους επενδυτές ωστόσο να εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το 2019.
Ειδικότερα, οι μέσες τιμές νέων κατοικιών στις 70 μεγάλες πόλεις της Κίνας αυξήθηκαν κατά +1% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2018, καταγράφοντας επιτάχυνση σε σύγκριση με το +0,9% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Η άνοδος προήλθες κυρίως από τις 35 μικρότερες πόλεις της Κίνας, όπου οι τιμές σημείωσαν μηνιαία άνοδο της τάξεως του +1,1% έναντι αύξησης +0,9% τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι τιμές νέων κατοικιών αυξήθηκαν κατά +8,6% καταγράφοντας επίσης επιτάχυνση σε σχέση με το +7,9% του Σεπτεμβρίου.
Ενώ η σταθερή ανάπτυξη στον τομέα θα μπορούσε να μετριάσει τον αντίκτυπο από την κλιμάκωση των εμπορικών εντάσεων με τις ΗΠΑ, οι αναλυτές επικεντρώνονται στις προκλήσεις που θα μπορούσαν να εμφανιστούν κατά τα επόμενα τρίμηνα, και οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν επιβράδυνση στις επενδύσεις ακινήτων.
«Η διαφορά στην άνοδο των τιμών είναι πολύ έντονη, καθώς οι συναλλαγές στην κεντρική και τη δυτική Κίνα στηρίζουν την ανάπτυξη», σχολιάζει ο αναλυτής της Centaline, Zhang Dawei, ο οποίος προσθέτει ότι οι τιμές σε αυτές τις περιοχές «έχουν αυξηθεί πάνω από τον εθνικό μέσο όρο».
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι της Nomura επεσήμαναν ότι «παρά τον σταθερό πληθωρισμό στις τιμές των ακινήτων τον Οκτώβριο, αναμένουμε ο τομέας ακινήτων να μετριαστεί σημαντικά το 2019».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης