Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Στάση αναμονής

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Στάση αναμονής
ΑΓΟΡΑ: Χωρίς τη χθεσινή μανία οι επενδυτές σήμερα στο ξεκίνημα. Προσπάθεια να αντιδράσουν καταβάλουν οι τράπεζες αλλά είναι νωρίς ακόμα. Αναμένεται μεταβλητότητα με το βλέμμα στο EuroWorking Group αλλά και στις αγορές του εξωτερικού.

Μονοπωλούν το ενδιαφέρον τα βαριά χαρτιά και τα ποιοτικά μικρομεσαία μένουν εκτός εμβέλειας. Βλέπουν ή μήπως όχι τα αποτελέσματα που δημοσιεύουν στο εννεάμηνο κάποιες μικρές του ΧΑ; Αναζητούν διέξοδο στις εταιρείες που παρέχουν σιγουριά ή κοιτάμε μόνο τι κάνουν οι ξένοι.

ΤΖΙΡΟΣ: Χαμηλός στα πρώτα λεπτά και κάποιες μετοχές του FTSE 25 δεν έχουν κάνει πράξη ακόμα ή έχουν κάνει 20-40 τεμάχια. Μας έκανε και ένα κόλπο το σύστημα και από 1,8 εκατ. ευρώ μας πήγε στα 6,5 εκατ. ευρώ για λίγα δευτερόλεπτα αλλά μετά το μετάνιωσε και επανήλθαμε στα λίγα.

ΔΕΗ: Με μηδενικό σχεδόν EBITDA στο τρίτο τρίμηνο μάλλον η χρήση θα έχει τρομερές ζημιές. Τελικά τη μίκρυναν την εταιρεία οι κυβερνώντες. Και ίσως αυτό να μην είναι το τελευταίο επεισόδιο του έργου.

Κρίμα πραγματικά. Τέτοια εταιρεία να παραπαίει στο ταμπλό και ο ισολογισμός της να είναι σκέτο δράμα. Αλλά όταν κοιτάς μόνο τα επιδόματα στους εργαζομένους και πως θα πάρουν περισσότερα αυτά παθαίνεις. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί είναι short τόσο καιρό το fund.

Θυμίζουμε στο πρώτο εξάμηνο πωλήσεις 2,2 δις. ευρώ όσες και στο περσινό και ζημιές 516 εκατ. ευρώ από ζημιές 183,8 εκατ. ευρώ. Σε αμοιβές προσωπικού και καύσιμα πήγε σχεδόν 1 δισ. ευρώ και άλλα 700 εκατ. ευρώ περίπου σε αγορές ηλεκτρικής ενέργειας.

ΕΥΔΑΠ: Εδώ κανονικά ήθελε φαίνεται η αγορά κάποιον ιδιώτη αλά ΟΠΑΠ. Να μη βάλει λεφτά και να πάρει το ταμείο, να τη φορτώσει δάνεια και να τα βάλουν οι επενδυτές παντελόνι.

Μάλλον αυτό θέλουν κάποιοι για να αγοράσουν. Έχει περισσότερα από τη μισή αποτίμηση σε μετρητά, βγάζει κέρδη, δίνει μέρισμα, δεν έχει δάνεια και θα μπορούσε βέβαια να κάνει πολλά αν το αποφάσιζε το δημόσιο.

Εδώ τα πράγματα προχωράνε αργά, αλλά μιλάμε για νερό Αθήνας και η αποτίμηση των 544 εκατ. ευρώ είναι προφανέστατα χαμηλή. Έχει κάποια θεματάκια ανοικτά όπως π.χ. το νερό που παίρνει αδιύλιστο αλλά είναι μια συμφωνία που θα πρέπει να κάνει με το κράτος κάποια στιγμή.

ΕΛΠΕ: Κορυφαίο εννεάμηνο, αλλά υπάρχουν κάποιες επιφυλάξεις για το τέταρτο τρίμηνο λόγω της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου που μπορεί να πλήξουν την αποτίμηση των αποθεμάτων.

Ό,τι και να γίνει είναι φθηνή και λόγω αποτελεσμάτων έκανε μία καλή κίνηση με αποτέλεσμα να φτάσει στα 7,60 ευρώ που είναι τώρα η τιμή της μετοχής με την αποτίμηση στα 2,32 δισ. ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πιέζεται και σήμερα και βρίσκεται στα 1,25 ευρώ περίπου με όγκο 20 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 220 εκατ. ευρώ.

MERMEREN: Εξαιρετικά τα αποτελέσματα εννεαμήνου που τα βρίσκουμε στο site της εταιρείας και όχι στο helex.gr όπως μας είχε ανακοινώσει. Μάλλον θα ήταν κόπος να στείλει ένα email και να ενημερώσει την επενδυτική κοινότητα όπως το έκανε με την ανακοίνωση για το πότε θα βγάλει αποτελέσματα.

Θα θέλαμε περισσότερη ανάλυση όπως ταμειακές ροές, αλλά είχαμε μόνο βασικές γραμμές. Η περιορισμένη εμπορευσιμότητα δε βοηθάει τη μετοχή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης