Τελευταία Νέα
Διεθνή

Powell (Fed): Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας - Πιθανή η επιβράδυνση το 2019

Powell (Fed): Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας - Πιθανή η επιβράδυνση το 2019
Ο επικεφαλής της Federal Reserve δήλωσε ότι η πολιτική της τράπεζας είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η αμερικανική οικονομία βρίσκεται «σε τόσο καλό σημείο»
Την ικανοποίησή του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η οικονομία των ΗΠΑ εξέφρασε ο πρόεδρος της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Jerome Powell, εκτιμώντας ωστόσο ότι ενδέχεται να υπάρξει επιβράδυνση στην ανάπτυξη κατά το επόμενο έτος.
Ειδικότερα, μιλώντας σε εκδήλωση στο Ντάλας του Τέξας, ο κ. Powell, δήλωσε ότι είναι «πολύ ικανοποιημένος με την κατάσταση της οικονομίας», προσθέτοντας παράλληλα ότι υπάρχει «πολύ καλός λόγος να πιστεύουμε ότι θα συνεχίσουμε με θετική διάθεση».
Ο ίδιος ανέφερε ότι η πολιτική της Federal Reserve είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η αμερικανική οικονομία βρίσκεται «σε τόσο καλό σημείο», ενώ ανέφερε εν συνεχεία ότι «οι φορολογικές περικοπές και οι αυξήσεις των δαπανών που τέθηκαν σε ισχύ στα τέλη του προηγούμενου έοτυς και τις αρχές του τρέχοντος έτους παρέχουν μία πραγματική ώθηση αυτή τη στιγμή».
Ωστόσο, ο επικεφαλής της Fed προειδοποίησε ότι «αυτή η ώθηση θα αποδυναμωθεί με τον πάροδο του χρόνου», καθώς και ότι «η ανάπτυξη μπορεί να επιβραδυνθεί το επόμενο έτος περίπου».
Σε ότι αφορά τον αντίκτυπο των εμπορικών δασμών, ο κ. Powell επεσήμανε ότι ενώ «δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στα στοιχεία, υπάρχει μία αυξανόμενη ανησυχία ανάμεσα στις επιχειρήσεις σχετικά με το υψηλότερο κόστος και την απώλεια ορισμένων αγορών».
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας δήλωσε ότι η Fed είναι «απολύτως προσηλωμένη στην εξυπηρέτηση του κοινού με έναν επαγγελματικό τρόπο», διευκρινίζοντας ότι «έχουμε μία πολύ σημαντική δουλειά που μας έδωσε το Κογκρέσι και αυτή είναι να εξυπηρετούμε το κοινό με τη μέγιστη δυνατή απασχόληση, σταθερές τιμές και σταθερό οικονομικό περιβάλλον».
«Διαθέτουμε τα εργαλεία και να το κάνουμα και έχουμε την προστασία που μας επιτρέπει να τα κάνουμε και αυτή είναι η δουλειά μας», υπογράμμισε ο Jerome Powell, για να καταλήξει λέγοντας ότι «προσπαθούμε απλά να κάνουμε τη δουλειά μας και την κάνουμε μία χαρά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης