Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ συνεχίζονται κανονικά - Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει επίλυση των διαφορών

tags :
Κίνα: Οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ συνεχίζονται κανονικά - Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει επίλυση των διαφορών
Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας εξέφρασε την ελπίδα του ότι θα υπάρξει επίλυση των εμπορικών διαφορών με τις ΗΠΑ
Στο γεγονός ότι οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει πάλι μετά την τηλεφωνική συνομιλία ανάμεσα στον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, και τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, αναφέρθηκε σήμερα (15/11) το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα του ότι οι δύο πλευρές θα καταφέρουν να επιλύσουν τις διαφορές τους.
Ειδικότερα, το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου ανέφερε ότι «οι διαπραγματεύσεις υψηλού επιπέδου που αποσκοπούν στην υπέρβαση της τρέχουσας εμπορικής διαμάχης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας ξανάρχισαν ύστερα από την τηλεφωνική κλήση των προέδρων των δύο χωρών νωρίτερα αυτόν τον μήνα».
Παράλληλα, το Υπουργείο εξέφρασε την ελπίδα του να υπάρξει «επίλυση των εμπορικών διαφορών μέσω διαπραγματεύσεων και διαλόγου», ενώ πρόσθεσε ότι «οι ομάδες των δύο χωρών έχουν συμμετάσχει σε εμπορικές συνομιλίες».
Νωρίτερα εντός της εβδομάδας, ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, ανακοίνωσε ότι οι εμπορικές συνομιλίες των δύο χωρών «συνεχίζονται και αυτό είναι καλό», προσθέτοντας ωστόσο ότι μία συμφωνία με το Πεκίνο θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τα αμερικανικά συμφέροντα.
Από την πλευρά τους, οι προέδροι των δύο χωρών έχουν εκφράσει την πορθυμία τους να ξεπεράσουν τις διαφωνίες που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες μέσω των διαπραγματεύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης