Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Μay στον απόηχο υπουργικών παραιτήσεων: Διαπραγματευτική νίκη, η συμφωνία για το Brexit - Δεν είναι η τελική

Η Μay στον απόηχο υπουργικών παραιτήσεων: Διαπραγματευτική νίκη, η συμφωνία για το Brexit - Δεν είναι η τελική
«Μπορούμε ή να επιλέξουμε να φύγουμε χωρίς συμφωνία ή να μην έχουμε καθόλου Brexit ή να έχουμε αυτή τη συμφωνία» τόνισε η May από το βήμα του βρετανικού κοινοβουλίου
Για... διαπραγματευτική νίκη έκανε λόγο η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, σε ομιλία της στο βρετανικό κοινοβούλιο, στον απόηχο των παραιτήσεων μελών του υπουργικού της συμβουλίου λόγω του σχεδίου συμφωνίας για το Brexit.
Η ίδια σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις αντιδράσεις στην κυβέρνηση αλλά και στο κοινοβούλιο επεσήμανε ότι δεν πρόκειται για την τελική συμφωνία, τονίζοντας «αυτό που συμφωνήσαμε με την ΕΕ είναι προσχέδιο συμφωνίας».
«Μόλις υπάρξει τελική συμφωνία θα τη φέρω στη Βουλή και θα ζητήσω τη στήριξη των βουλευτών.
Μπορούμε ή να επιλέξουμε να φύγουμε χωρίς συμφωνία ή να μην έχουμε καθόλου Brexit ή να έχουμε αυτή τη συμφωνία» τόνισε, επίσης.
Επίσης, η Βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε ότι το Brexit έχει να κάνει με δύσκολες αποφάσεις, ενώ τάχθηκε κατά της παράτασης της περιόδου εφαρμογής του Brexit.
«Πιστεύω πως δεν θα χρειαστεί» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενη στην ελεύθερη μετακίνηση τόνισε ότι «θα τελειώσει οριστικά».
Παράλληλα, είπε ότι «καμία άλλη αναπτυγμένη οικονομία δεν έχει τόσο καλή πρόσβαση στην ΕΕ για αγαθά», ενώ πρόσθεσε ότι η Μεγάλη Βρετανία θα εγκαταλείψει την κοινή αγροτική και αλιευτική πολιτική.
Την ίδια στιγμή «θα υπάρξει μια στενή και ευέλικτη συνεργασία σε ζητήματα ασφάλειας και άμυνας».
Τέλος, η May σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τη διαπραγματευτική της τακτική υποστήριξε πως «ό,τι κάνω είναι προς το εθνικό συμφέρον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης