Τελευταία Νέα
Διεθνή

Corbyn (Εργατικοί): Η κυβέρνηση είναι σε χάος - Η μη συμφωνία για το Brexit δεν είναι επιλογή

Corbyn (Εργατικοί): Η κυβέρνηση είναι σε χάος - Η μη συμφωνία για το Brexit δεν είναι επιλογή
Ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία, Jeremy Corbyn, άσκησε σκληρή κριτική στην Theresa May για τη συμφωνία σχετικά με το Brexit
Σκληρή κριτική στην Theresa May άσκησε ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος στη Βρετανία, Jeremy Corbyn, από το βήμα του βρετανικού κοινοβουλίου.
«Η κυβέρνηση είναι σε χάος» τόνισε και υποστήριξε ότι η συμφωνία της May με την ΕΕ για το Brexit δεν ικανοποιεί τις έξι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί.
Μάλιστα, αναφερόμενος στην παραίτηση του υπουργού Brexit, που προηγήθηκε, είπε «εάν ο Dominic Raab δεν μπορεί να στηρίξει τη συμφωνία, τότε δεν μπορούν να το πράξουν ούτε οι βουλευτές».
Ωστόσο, ο ίδιος απορρίπτει το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν είναι επιλογή η μη συμφωνία για το Brexit».
«Το Κοινοβούλιο δεν θα πρέπει να δεχθεί το ψευτοδίλημμα της μη συμφωνίας με αυτή τη συμφωνία» τόνισε επίσης και πρόσθεσε «η κυβέρνηση να αποσύρει αυτή τη "μισή" συμφωνία που δεν έχει τη στήριξη του υπουργικού συμβουλίου, της Βουλής και της χώρας γενικότερα».
Παράλληλα, εκτοξεύοντας τα βέλη του κατά της May τόνισε πως «ύστερα από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων αυτό που έφερε η κυβέρνηση ως συμφωνία είναι θολό» και ανάφερε ενδεικτικά «η συμφωνία λέει ότι η μεταβατική περίοδος θα μπορούσε να επεκταθεί έως το "20ΧΧ".
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διαρκέσει έως το 2099;».
Ο Corbyn υποστήριξε επίσης ότι στη συμφωνία δεν είναι ξεκάθαρη η μελλοντική στρατηγική για το μεταναστευτικό.
«Οι πολίτες της ΕΕ που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία θέλουν να νιώθουν ασφάλεια» τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης