Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Προσωρινή η μεταβλητότητα στις τιμές του πετρελαίου - Θα υπάρξει άνοδος το ερχόμενο διάστημα

Putin: Προσωρινή η μεταβλητότητα στις τιμές του πετρελαίου - Θα υπάρξει άνοδος το ερχόμενο διάστημα
Ο πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε ότι η χώρα έχει «πολλά θετικά αποτελέσματα» από τη συνεργασία της με τον ΟΠΕΚ
Ως «προσωρινή» χαρακτήρισε την τρέχουσα μεταβλητότητα που παρατηρείται στις τιμές του πετρελαίου ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της Συνόδου της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Ειδικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι οι τιμές του πετρελαίου είναι ελαφρώς χαμηλά και «ασταθείς» αυτή τη στιγμή, αναμένοντας ωστόσο να υπάρξει άνοδος κατά το άμεσο μέλλον.
Παράλληλα, ο Vladimir Putin υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα συνεργαστεί με τη Σαουδική Αραβία αναφορικά με την παγκόσμια παροχή πετρελαίου, προσθέτοντας ότι η χώρα του έχει «πολλά θετικά αποτελέσματα με τον ΟΠΕΚ».
Ο Ρώσος ηγέτης πρόσθεσε ότι συζήτησε την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά πετρελαίου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Donald Trump, καθώς και την απόφαση των ΗΠΑ να αυξήσουν την εγχώρια παραγωγή τους προκειμένου να μειώσουν τις εισαγωγές τους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η σχετική κίνηση των ΗΠΑ είχε επίσης αρνητικό αντίκτυπο στις τιμές του πετρελαίου, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει μία «βέλτιστη» τιμή τόσο για τους παραγωγούς όσο και για τους καταναλωτές στην αγορά.
Αναφορικά με τη συνάντηση που θα έχει με τον Donald Trump στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των G20 στην Αργεντινή, ο κ. Putin, δήλωσε ότι οι δύο ηγέτες αναμένεται να συζητήσουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας και της στρατηγικής ασφάλειας, ενώ πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός πως οι δύο χώρες δεν έχουν αυξημένες εμπορικές σχέσεις, υπάρχουν ορισμένοι τομείς στο εμπόριο οι οποίοι είναι «πολύ ελπιδοφόροι» και οι οποίοι θα συζητηθούν κατά τη συνάντηση.
Παρά το γεγονός ότι οι δύο ηγέτες ήλπιζαν να συναντηθούν στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα, είχαν μόνο μία σύντομη συνομιλία, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε το μέλλον της συνθήκης για τα πυρηνικά ως «ένα από τα πιο σημαντικά θέματα» που αναμένεται να συζητηθούν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, μαζί με τα ζητήματα του Ιράν και της Βόρειας Κορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης