Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται ο χρυσός παρά την ενίσχυση του δολαρίου - Στο +0,96% και τα 1.210,70 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινείται ο χρυσός παρά την ενίσχυση του δολαρίου - Στο +0,96% και τα 1.210,70 δολ. ανά ουγγιά
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα 1.200 δολ. ανά ουγγιά θα αποτελέσουν επίπεδο «στήριξης» προς το πολύτιμο μέταλλο
Σημαντική άνοδο καταγράφει σήμερα Πέμπτη (15/11) ο χρυσός, παρά το γεγονός ότι το αμερικανικό δολάριο ανακάμπτει εν μέσω των αναταραχών που σχετίζονται με το Brexit.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,96% στα 1.210,70 δολ. ανά ουγγιά, ενώ προηγουμένως είχε αγγίξει ακόμα και τα 1.211,21 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,36% στις 97,01 μονάδες, καθώς η αστάθεια που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη Βρετανία έχει οδηγήσει σε «βουτιά» της στερλίνας.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το δολάριο και ο χρυσός έχουν συνήθως αντίθετη κατεύθυνση, το πολύτιμο μέταλλο διατηρεί την ιδιότητά του ως «ασφαλές καταφύγιο» για τους επενδυτές, σε περιόδους γεωπολτικής και οικονομικής αστάθειας.
«Βλέπουμε μερικές παραιτήσεις από το βρετανικό υπουργικό συμβούλιο, οπότε αυτή η αβεβαιότητα προσφέρει ορισμένη στήριξη στις τιμές του χρυσού μεσοπρόθεσμα», σχολιάζει ο αναλυτής της ING, Warren Patterson, προσθέτοντας παράλληλα ότι τα 1.200 δολ. ανά ουγγιά θα αποτελέσουν «καλό» επίπεδο στήριξη για τον χρυσό, αλλά το πολύτιμο μέταλλο θα δυσκολευτεί να «σπάσει» τη ζώνη των 1.250 δολ. ανά ουγγιά βραχυπρόθεσμα.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής αναλτής της ActivTraders, Carlo Alberto De Casa, σχολίασε ότι «έαν οι τιμές καταφέρουν να μείνουν πάνω από τα 1.210 δολ. ανά ουγγιά, θα υπάρξει χώρες για περαιτέρω ανάκαμψη, ενώ μία ακόμα πτώση κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.200 δολ. ανά ουγγιά θα αντιπροσωπεύσει ένα αρνητικό σημάδι».
Σημειώνεται ότι κατά το τρέχον έτος, το δολάριο έχει μετατραπεί σε κυρίαρχο ασφαλές καταφύγιο, απομακρύνοντας τους επενδυτές από τον χρυσό, με την τιμή του πολύτιμου μετάλλου να έχει υποχωρήσει κατά -11% σε σχέση με τα υψηλά του περασμένου Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης