Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέες πιέσεις στις τράπεζες, περιορισμένο το ενδιαφέρον για το υπόλοιπο ταμπλό

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέες πιέσεις στις τράπεζες, περιορισμένο το ενδιαφέρον για το υπόλοιπο ταμπλό
ΑΓΟΡΑ: Νέες πιέσεις και σήμερα στις μετοχές των τραπεζών με την Εθνική να γράφει νέο χαμηλό και την Πειραιώς να ισοφαρίζει το δικό της. Στις 630 μονάδες το κλείσιμο της αγοράς με χαμηλό τζίρο και το 25% να γίνεται στην Εθνική Τράπεζα.

Όλο το παιχνίδι έχει επικεντρωθεί στις τράπεζες και σε ελάχιστες ακόμα μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Με τον τζίρο να είναι χαμηλός δεκάδες άλλες μετοχές παραμένουν στο περιθώριο.

ΕΘΝΙΚΗ: Έκανε όγκο 9 εκατ. τεμάχια, ο οποίος είναι αρκετά υψηλός και τζίρο 10,5 εκατ. ευρώ με όλη την αγορά να κάνει λιγότερα από 40 εκατ. ευρώ. Έκλεισε μάλιστα στο χαμηλό της ημέρας.

EUROBANK: Αυτή είχε τις μεγαλύτερες απώλειες στον τραπεζικό κλάδο και στον FTSE 25. Μεγάλος και εδώ ο όγκος με τους πωλητές να βυθίζουν τη μετοχή 7,6% χαμηλότερα.

ΔΕΗ : Χαμηλότερα και αυτή κατά 3,82% και η αποτίμηση στα 309 εκατ. ευρώ. Άλλαξαν χέρια 195 χιλ. τεμάχια.

FOURLIS: Ξεχώρισε στην υψηλή κεφαλαιοποίηση και ενισχύθηκε 3,15%. Η θυγατρική της Trade Estates υπέβαλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αίτημα για χορήγηση άδειας λειτουργίας ΑΕΕΑΠ.

Τα ιδιόκτητα ακίνητα του ομίλου έχουν συνολική αξία 176 εκατ. ευρώ και η εταιρεία θέλει να αναπτυχθεί δυναμικά με την απόκτηση νέων ακινήτων. Η αποτίμηση της Fourlis είναι στα 253 εκατ. ευρώ.

ΙΑΣΩ: Μετά την εξαγορά του Υγεία, η μετοχή έχει δυνατό αγοραστή. Ενισχύθηκε 5,49% και έκλεισε στα 0,8460 ευρώ με όγκο 266 χιλ. τεμάχια και με τους αγοραστές να ζητάνε στην τιμή κλεισίματος 33 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 103 εκατ. ευρώ.

ΠΑΝΓΑΙΑ: Αγόρασε ακίνητο στην Ερμού 51 επιφάνειας 563 τ.μ. προς 4,28 εκατ. ευρώ.
Το ισόγειο είναι περίπου 200 τ.μ. και τα υπόλοιπα είναι πατάρι και υπόγειο. Η Trastor είχε αγοράσει τον Μάρτιο ακίνητο στην Ερμού 16-18 109,12 τ.μ. προς 2,56 εκατ. ευρώ.

Τεράστια η διαφορά. Αν πάμε με την απλή μέθοδο της διαίρεσης του ποσού με τα τετραγωνικά το ένα είναι 23,5 χιλ. ευρώ περίπου και το άλλο 7,6 χιλ. ευρώ το τετραγωνικό. Η Παγναία μάλλον το πήρε τσάμπα. Άντε τώρα να προσπαθήσεις να βγάλεις αποτίμηση για τα ακίνητα άλλων εισηγμένων.

ΟΤΕ: Στα 10,40 ευρώ με άνοδο περίπου 2%. Υψηλό το premium έναντι των ευρωπαϊκών σε όρους p/e ενώ είναι σε discount έναντι των ευρωπαϊκών σε όρους EV/EBITDA. Το discount αυτό βέβαια είναι το μισό του premium.

ΜΙΝΩΙΚΕΣ: Σε συνέχεια της απόφασης της γενικής συνέλευσης υπέβαλε αίτημα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη διακοπή της διαπραγμάτευσης των μετοχών από το ΧΑ. Έκανε 18 χιλ. τεμάχια όγκο και έκλεισε στα 2,40 ευρώ. Αποτίμηση 256 εκατ. ευρώ η οποία θα αφαιρεθεί σύντομα από τη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Μικραίνει άλλος ένας κλάδος που κάποτε είχε πολλές εισηγμένες. Τώρα μένουμε με την ΑΝΕΚ και την Attica Group. Για την τελευταία έχουν ακουστεί επίσης πολλά αναφορικά με την εξαγορά της.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης