Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση: Στο μόλις 3% το προβάδισμα του CDU/CSU έναντι των Πρασίνων, στη Γερμανία

Δημοσκόπηση: Στο μόλις 3% το προβάδισμα του CDU/CSU έναντι των Πρασίνων, στη Γερμανία
Στο μόλις 3% το προβάδισμα του CDU/CSU έναντι των Πρασίνων
Στο χαμηλότερο ποσοστό που έχει παρατηρηθεί υποχώρησε το προβάδισμα των Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) έναντι των Πρασίνων, στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε (12-14 Νοεμβρίου 2018) η Infratest dimap.
Ειδικότερα, το κόμμα της Καγκελαρίου Angele Merkel συγκεντρώνει 26% στην πρόθεση ψήφου, ποσοστό κατά μία (1) μονάδα υψηλότερο σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα της εταιρείας.
Ωστόσο, την ίδια στιγμή, οι Πράσινοι κατέγραψαν «άλμα» τεσσάρων (4) μονάδων, στο 23%.
Το AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) υποχώρησε (2%) στο 14%, στο ίδιο επίπεδο με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) -αμετάβλητο ποσοστό.
Σταθερό παρέμεινε το ποσοστό της Αριστεράς (Die Linke), ενώ οι Φιλελεύθεροι (FDP) κατέγραψαν σημαντική υποχώρηση (3%), στο 8%.



Σε ό,τι αφορά την γνώμη των πολιτών από την κυβέρνηση, μόλις το 25% δηλώνει ικανοποιημένο ή πολύ ικανοποιημένο από το έργο του μεγάλου συνασπισμού.
Για την Καγκελάριο, ωστόσο, η εικόνα έχει βελτιωθεί κατά έξι μονάδες από την τελευταία μέτρηση, με το ποσοστό των πολιτών που δηλώνουν ικανοποιημένοι να φθάνει το 50%.
Το κόστος των πρόσφατων ενδοκυβερνητικών διενέξεων φαίνεται ότι χρεώνεται ο υπουργός Εσωτερικών Horst Seehofer, για τον οποίον δηλώνει ικανοποιημένο μόνο το 20%, το οποίο είναι και το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί για τον Βαυαρό πολιτικό από την συγκεκριμένη δημοσκόπηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης