Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Το 2019 ως έτος των ψηφοφόρων και των παροχών

Το 2019 ως έτος των ψηφοφόρων και των παροχών
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να μοιράσει σε μερίδα ψηφοφόρων ένα πακτωλό χρημάτων που με τους πρώτους υπολογισμούς μπορεί να φθάσει τα 4,5 δις ευρώ
Απέχουμε λιγότερο από 12 μήνες από τη λήξη της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ χωρίς όμως να γνωρίζουμε εάν οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα τερματίσουν μαζί την κυβερνητική τους θητεία αφού οι ΑΝΕΛ και ο πρόεδρος Πάνος Καμμένος τα έχουν πει σχεδόν όλα αλλά τίποτα δεν είναι βέβαιο.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι είμαστε σε προεκλογική  περίοδο.
Το 2019 είναι έτος εθνικών εκλογών και ενδιάμεσα μεσολαβούν οι εκλογές για την ανάδειξη  Περιφερειαρχών - Δημάρχων και η ανάδειξη εκπροσώπων για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Δηλαδή το έτος 2019 θα είναι η χρονιά των ψηφοφόρων.
Οι υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και οι βουλευτές των κομμάτων θα κληθούν να πουν στους ψηφοφόρους τα πάντα υποσχόμενοι ένα καλύτερο μέλλον το οποίο όμως δυστυχώς διαψεύδεται και γίνεται εφιάλτης για τους ψηφοφόρους μόλις κλείσουν οι κάλπες. Η παραδοσιακή συνταγή των  πολιτικών λέει «Δώστα Όλα» και μετά βλέπουμε.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να μοιράσει σε μερίδα ψηφοφόρων ένα πακτωλό χρημάτων που με τους πρώτους υπολογισμούς μπορεί να φθάσει τα 4,5 δις ευρώ.
Οι ένστολοι θα μοιρασθούν περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ και αφορά περίπου 500.000 άτομα.
Το κοινωνικό μέρισμα θα ξεπεράσει το 1 δις ευρώ και είναι πιθανόν να φθάσει το 1,5 δις. ευρώ.
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα σωθούν οι συντάξεις καθώς αποτρέπεται η περικοπή τους των 2 δισ. ευρώ. Στη λίστα των παροχών περιλαμβάνεται και ένα πακέτο  περίπου 1 δισ. ευρώ το οποίο θα δοθεί ως κοινωνικές παροχές σε «ασθενείς» κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης.
Οι εθνικές εκλογές του 2019 θυμίζουν εκλογικές αναμετρήσεις του παρελθόντος πριν από το 2009 με τους πολιτικούς να τα δίνουν όλα αλλά στη συνέχεια έκαναν την εμφάνιση τους τα Μνημόνια.
Οι προτεραιότητες των ψηφοφόρων δεν υπερτερούν έναντι της χώρας που ακόμη δεν έχει … σταθεί στα πόδια της αφού δεν γνωρίζει αν την δανείζουν οι αγορές και με τι επιτόκιο.
Η προεκλογική  περίοδος μπορεί να δίνει τη αίσθηση στους ψηφοφόρους ότι βγαίνουμε από τα Μνημόνια αλλά είναι πιθανόν να μπει εκ νέου χώρα σε Μνημόνια όταν τα πλεονάσματα  πηγαίνουν στην κατανάλωση  και στην προσέλκυση  ψηφοφόρων αντί να  διοχετεύονται σε κάτι πιο παραγωγικό και στη ουσιαστική ανάπτυξη της οικονομίας.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης