Τελευταία Νέα
Διεθνή

1.500 μετανάστες του καραβανιού έφθασαν στα αμερικανικά σύνορα

1.500 μετανάστες του καραβανιού έφθασαν στα αμερικανικά σύνορα
1.500 μετανάστες του καραβανιού έφθασαν στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού
Περισσότεροι από 1.500 μετανάστες του καραβανιού έφθασαν στην Τιχουάνα, στα σύνορα Μεξικού και Ηνωμένων Πολιτειών, την ώρα που χιλιάδες άλλοι συνεχίζουν το ταξίδι τους προς τα βόρεια.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, 22 λεωφορεία που μετέφεραν τους μετανάστες έφθασαν στην είσοδο αυτής της πόλης που βρίσκεται στη μεξικανική πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια, με τους μετανάστες αυτούς να προστίθενται στους άλλους 800 ανθρώπους από την Κεντρική Αμερική που έχουν φθάσει στην πόλη σε ολιγομελείς ομάδες από την Κυριακή.
Άλλοι 3.000 και πλέον μετανάστες κατευθύνονται σήμερα με λεωφορεία προς την πόλη όπου αναμένεται να φθάσουν αργότερα σήμερα.
Όλοι τους ανήκουν στο καραβάνι των μεταναστών, που αποτελείται σε μεγάλο μέρος από πολίτες της Ονδούρας οι οποίοι εγκατέλειψαν την χώρα τους για να ξεφύγουν από τη φτώχεια και τη βία, και το οποίο αναχώρησε τη 13η Οκτωβρίου από την πόλη Σαν Πέδρο Σούλα.
Διέσχισαν 4.300 χλμ για να φθάσουν στην Τιχουάνα.
Οι Αμερικάνοι στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα ανέρχονται στους 5.800, αριθμός που είναι πιθανό να αναπτυχθεί περαιτέρω τις επόμενες ημέρες στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κύματος χιλιάδων μεταναστών από την κεντρική Αμερική που κατευθύνονται προς τις ΗΠΑ.
Για απολύτως σύννομη και αναγκαία επιχείρηση έκανε λόγο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, J. Mattis
«Πρόκειται ξεκάθαρα για μια ηθική και πρέπουσα αποστολή για την υποστήριξη των δυνάμεών μας στα σύνορα» τόνισε ο Mattis.
Δεν αποκλείεται μάλιστα ο αριθμός των Αμερικάνων στρατιωτών να αυξηθεί και να φθάσει τους 9.000, αν προστεθούν οι στρατιώτες εν ενεργεία και οι έφεδροι της Εθνοφρουράς, που θα εκτελούν καθήκοντα βασικά επιμελητειακής υποστήριξης.
Η αποστολή χιλιάδων επιπλέον στρατιωτών στα σύνορα με το Μεξικό, την οποία διέταξε ο Donald Trump μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών της περασμένης εβδομάδας, επικρίθηκε από τους αντιπολιτευόμενους Δημοκρατικούς, που έκαναν λόγο για έναν πολιτικαντισμό με στόχο να γαλβανιστεί η συντηρητική βάση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου, που δεν έπαψε να επισείει την απειλή μιας «εισβολής» μεταναστών.
Το Πεντάγωνο δεν έχει ανακοινώσει στοιχεία για το κόστος της επιχείρησης.
Ο λογαριασμός ενδέχεται να ξεπεράσει τα 200 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με υπολογισμούς αμερικανικών ΜΜΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης