Τελευταία Νέα
Διεθνή

Politico: Η Marcia Fudge θα διεκδικήσει την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων απέναντι στην Pelosi

tags :
Politico: Η Marcia Fudge θα διεκδικήσει την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων απέναντι στην Pelosi
Μία πιθανή διεκδικήτρια για την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων εμφανίστηκε απέναντι στην υποψηφιότητα της Nancy Pelosi,
Μία πιθανή διεκδικήτρια για την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων εμφανίστηκε απέναντι στην υποψηφιότητα της Nancy Pelosi, καθώς οι επικριτές της στο Δημοκρατικό Κόμμα εργάζονται παρασκηνιακά προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των βουλευτών που θα καταψηφίσουν την υποψηφιότητά της, σχολιάζει το Politico.
Η Δημοκρατική Marcia Fudge, μέλος του Κογκρέσου από το Οχάιο, δήλωσε στην ημερήσια εφημερίδα του Κλίβελαντ "The Plain Dealer" ότι η ίδια σκέφτεται να διεκδικήσει την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Η Marcia Fudge εκλέγεται στην 11η Εκλογική Περιφέρεια του Οχάιο από το 2008, ενώ έχει υπογράψει μία επιστολή εκφράζοντας την αντίθεσή της στην εκλογή της Pelosi για την προεδρία του αναφερόμενου νομοθετικού σώματος.
Η ίδια εκτιμά πως η Pelosi δεν θα συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό των 218 θετικών ψήφων, προκειμένου να επιστρέψει στην προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Η Marcia Fudge έχει διατελέσει πρόεδρος στην ομάδα των Αφροαμερικανών βουλευτών (The Congressional Black Caucus - CBC).
"Οι άνθρωποι μου ζητάνε να το κάνω και το σκέφτομαι.
Είναι απαραίτητο να το σκεφτώ καλά για να δω αν με ενδιαφέρει πραγματικά.
Είμαστε στην αρχή μιας τέτοιας διαδικασίας και την στιγμή αυτή αποτελεί μόνο μία συζήτηση", δήλωσε η Marcia Fudge.
Η δήλωση της Marcia Fudge είναι ενδεικτική του κλίματος πολιτικού ανταγωνισμού που αρχίζει να καλλιεργείται έντονα στο Δημοκρατικό Κόμμα αναφορικά με την διεκδίκηση της προεδρίας στην Βουλή των Αντιπροσώπων, ενώ η Pelosi χρησιμοποιεί κάθε μέσο προκειμένου να προσεγγίσει τους νέους βουλευτές και να αποσπάσει την θετική ψήφο τους.
Από την άλλη μεριά, οι επικριτές της δρουν παρασκηνιακά ώστε να εμποδίσουν την πορεία της προς την προεδρία, αλλά και να ματαιώσουν τις επιδιώξεις της να κερδίσει την όσο το δυνατό μεγαλύτερη υποστήριξη των νέων μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
Η Marcia Fudge υπέγραψε μαζί με άλλα 17 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων μία επιστολή στην οποία και ξεκαθαρίζουν ότι θα ψηφίσουν κατά της προεδρικής υποψηφιότητας της Πελόζι στην δεύτερη και πιο κρίσιμη ψηφοφορία, που θα πραγματοποιηθεί στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Με την στάση τους αυτή, οι 17 βουλευτές προκαλούν ένα σημαντικό πρόβλημα στην προσπάθεια που καταβάλλει η Pelosi για την επανεκλογή της σε όλα τα επίπεδα κοινοβουλευτικής δράσης στο Κογκρέσο.
Την επιστολή αυτή, πέρα από τους 17 δεν έχουν υπογράψει κι αρκετά άλλα νέα μέλη της κοινοβουλευτικής σύνθεσης των Δημοκρατικών, που έχουν δηλώσει δημόσια ότι δεν θα υποστηρίξουν την υποψηφιότητα της Pelosi στην ολομέλεια, ενώ δεν αισθάνονται άνετα για να υπογράψουν την επιστολή αυτή, την περίοδο που διανύουμε κι ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη πολιτικές διεργασίες.
Το περιεχόμενο της επιστολής δεν έχει δημοσιοποιηθεί.
Η Pelosi από την πλευρά της δήλωσε χθες το πρωί ότι θα υπερισχύσει των επικριτών της, ενώ οι υποστηρικτές της πιστεύουν ότι θα μπορέσει να κερδίσει την υποστήριξη και των βουλευτών που υπέγραψαν την αναφερόμενη παραπάνω επιστολή, δίνοντάς τους υποσχέσεις για την τοποθέτησή τους σε επιτροπές ή σε άλλες ηγετικές θέσεις εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων.
Ωστόσο οι επικριτές της Pelosi υποστηρίζουν ότι ο αριθμός τους αυξάνεται και δεν μειώνεται.
Παράλληλα προσπαθούν να πείσουν τους νέους βουλευτές να μην υποκύψουν στις τακτικές προσέγγισης που εφαρμόζει η Pelosi εκμεταλλευόμενη την κοινοβουλευτική της εμπειρία, με δεδομένη την παρουσία των άνω των τριών δεκαετιών που έχει στο Κογκρέσο.
Αρκετά από τα νέα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων εξήγγειλαν στη διάρκεια της προεκλογικής τους εκστρατείας ότι δεν θα στηρίξουν την προεδρική υποψηφιότητα της Pelosi, ενώ τάχθηκαν ανοιχτά υπέρ της ανάδειξης νέων προσώπων στον πυρήνα της ηγεσίας του Δημοκρατικού Κόμματος, δίνοντας έμφαση στην κοινοβουλευτική του παρουσία.
"Δεν θα πρέπει να τους ζητείται να αθετήσουν την υπόσχεσή τους από την πρώτη ψηφοφορία", δήλωσε το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Tim Ryan, που ήταν υποψήφιος για την ηγεσία των Δημοκρατικών στο αναφερόμενο νομοθετικό σώμα κι απέναντι στην Pelosi το 2016.
Ο ίδιος υποστηρίζει την προσπάθεια που γίνεται από τους επικριτές της Pelosi ως μία κίνηση προστασίας της νέας πλειοψηφίας που διαμορφώνεται στο εσωτερικό του Δημοκρατικού Κόμματος.
"Όταν νικάς κι έχεις υποσχεθεί κάτι, δεν μπορείς να έρχεσαι εδώ και να έχεις την ηγεσία να σου ζητάει να καταπατήσεις την υπόσχεσή σου από την πρώτη ψηφοφορία", εξηγεί ο ίδιος.
Παρά το γεγονός ότι η κρίσιμη ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων θα διεξαχθεί τον Ιανουάριο, η προσπάθεια της Pelosi να προσεγγίσει τους νέους βουλευτές βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Η ίδια έλαβε μέρος σε συγκέντρωση της δικομματικής ομάδας επίλυσης προβλημάτων (Problem Solvers Caucus) κι εξέδωσε δελτίο Τύπου στο οποίο και υποσχέθηκε να συνεργαστεί με την ομάδα αυτή, ώστε να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, αλλά και να αποκεντρώσει την εξουσία που ασκείται από τα διάφορα επίπεδα ηγεσίας των κοινοβουλευτικών ομάδων στην Βουλή των Αντιπροσώπων.
Οι Δημοκρατικοί υποχρεούνται από τον σημερινό κανονισμό της κοινοβουλευτικής τους ομάδας να ψηφίσουν στην ψηφοφορία της ολομέλειας υπέρ του προσώπου που θα αναδείξει η εσωτερική ψηφοφορία για την εκλογή στην προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Ο υποψήφιος αυτός εκλέγεται με μυστική ψηφοφορία που γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ για την επιλογή του απαιτείται απλή πλειοψηφία επί του συνόλου των βουλευτών.
Επικαλούμενος το Σύνταγμα των ΗΠΑ ο Perlmutter υποστήριξε ότι ο κανονισμός αυτός είναι αντισυνταγματικός κι έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης των ΗΠΑ.
Η πρώτη ψηφοφορία θα γίνει εσωτερικά στην κοινοβουλευτική ομάδα των Δημοκρατικών στις 28 Νοεμβρίου, ενώ η δεύτερη και πιο σημαντική θα πραγματοποιηθεί στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων στις 3 Ιανουαρίου 2019.

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης