Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα πανηγύρια της κυβέρνησης για τις συντάξεις και ο αντίλογος της ΝΔ για τα υπερπλεονάσματα

Τα πανηγύρια της κυβέρνησης για τις συντάξεις και ο αντίλογος της ΝΔ για τα υπερπλεονάσματα
Οι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης δεν έφεραν αντιρρήσεις στην πρόταση της Αθήνας
Ακόμη ένα «όπλο» στην «φαρέτρα» των επιτυχιών της αποκτά η κυβέρνηση μετά την θετική εισήγηση του EuroWorking group για το ψηφισμένο μέτρο της μη περικοπής των συντάξεων.
Οι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης δεν έφεραν αντιρρήσεις στην πρόταση της Αθήνας κι έτσι όπως όλα δείχνουν την ερχόμενη Δευτέρα κι επίσημα το Eurogroup  θα ανάψει το πράσινο φως για τη μη εφαρμογή του μέτρου.
Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί ικανοποίηση καθώς θεωρούν το ζήτημα των συντάξεων καταλύτη για την πορεία της κυβέρνησης μέχρι την προσφυγή στις κάλπες.
Τους τελευταίους μήνες ήταν διάχυτος ο προβληματισμός και η ανησυχία στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζονταν με έκδηλη την αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι με το εν λόγω θέμα καθώς γνώριζαν ότι θα είχε αντίκτυπο στο πολιτικό τους μέλλον.
Για του λόγου το αληθές, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, εξέφραζαν σταθερά, το ίδιο ερώτημα: «Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στις περιφέρειες μας.
Πως θα πάμε σε εκλογές με κομμένες συντάξεις;».
Τα καλά νέα από τις Βρυξέλλες έσπευσε να χαιρετίσει και ο πρωθυπουργός από το βήμα της 3ης Συνόδου «Thessaloniki Summit 2018», επισημαίνοντας με νόημα ότι  «οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν» και μετά από οκτώ χρόνια η χώρα βρίσκεται εκτός μνημονίων.
Ενώ, πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως «φοβάμαι ότι για μια ακόμη φορά θα διαψευστούν όσοι είχαν επενδύσει στη καταστροφή και προεξοφλούσαν την περικοπή των συντάξεων, αλλά και όσοι προεξοφλούσαν ότι δε θα υλοποιηθούν τα μέτρα που εξήγγειλα στη φετινή ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, από αυτή εδώ την αίθουσα».
Στο στρατόπεδο της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την πλευρά τους χαρακτηρίζουν «αξιοθρήνητο να πανηγυρίζει η Κυβέρνηση για την αποφυγή μιας ακόμη περικοπής στις συντάξεις την οποία μόνη της ψήφισε ως συνέπεια της δική της καταστροφικής πολιτικής που έφερε στη χώρα δύο αχρείαστα Μνημόνια».
Η ΝΔ  κάνει λόγο για 21 μειώσεις συντάξεων και 27 νέους φόρους που επέβαλε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ενώ επισημαίνει ότι η «χθεσινή εξέλιξη στο euroworking group, όπως είχε επανειλημμένως τονίσει η Ν.Δ., ήταν όχι μόνον ευπρόσδεκτη, αλλά αυτονόητη και επιβεβλημένη».
Τα στελέχη της Πειραιώς καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να τεθεί στην κρίση των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι εδώ και τέσσερα χρόνια, όπως υπογραμμίζουν, πληρώνουν κατά κυριολεξία τις επιλογές του.
«Ο κ. Τσίπρας, μετά και τη παραδοχή του στη Βουλή ότι θα χάσει τις εκλογές -γιατί αυτό έδειξε η φοβική του στάση στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης- ας κάνει και κάτι χρήσιμο για τη χώρα, αντί να επιμένει στα καταστροφικά υπερπλεονάσματα που προκαλούν η υπερφορολόγηση και η εσωτερική στάση πληρωμών», λένε χαρακτηριστικά.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης