Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bostic (Fed): Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη διαδικασία αύξησης επιτοκίων - Σε καλή κατάσταση η αμερικανική οικονομία

Bostic (Fed): Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη διαδικασία αύξησης επιτοκίων - Σε καλή κατάσταση η αμερικανική οικονομία
Ο πρόεδρος της Atlanta Fed εξέφρασε τη στήριξή του απέναντι σε μία πιο «επιθετική» πολιτική από την τράπεζα σε περίπτωση υπερθέρμανσης της οικονομίας
Στο γεγονός ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε «καλή κατάσταση» αναφέρθηκε σήμερα (16/11) ο πρόεδρος της Atlanta Fed, Raphael Bostic, ο οποίος ωστόσο κατέστησε σαφές ότι απαιτείται προσοχή στη διαδικασία αύξησης επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα.
Ειδικότερα, μιλώντας σε συνέδριο στη Μαδρίτη, ο πρόεδρος της Atlanta Fed δήλωσε ότι η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου βρίσκεται σε καλή κατάσταση, τονίζοντας παράλληλα ότι τα στατιστικά στοιχεία πρέπει να «παρακολουθούνται με προσοχή ώστε να είμαστε σίγουροι ότι ούτε θα φτάσουμε μακρια, ούτε θα βρεθούμε πίσω από την καμπύλη στις ΗΠΑ», καθώς και ότι «θα προχωρήσουμε με προσοχή ώστε να μείνουμε ενδιάμεσα».
«Δε νομίζω ότι είμαστε πολύ μακριά από μία ουδέτερη πολιτική και εκεί είναι που θέλω να βρεθούμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Bostic, προσθέτοντας πως «μπορεί να μην είμαστε ακόμα εκεί, αλλά τείνω να πιστεύω ότι μία προσεκτική προσέγγιση θα είναι κατάλληλη».
Ωστόσο, ο ίδιος εξέφρασε τη στήριξή του απέναντι σε μία «πιο επιθετική προσέγγιση» σε περίπτωση υπερθέρμανσης, ενώ πρόσθεσε ότι «εν τέλει υπάρχει κάποια κινητικότητα» στην αύξηση των μισθών.
Σε ότι αφορά το ζήτημα του Brexit, ο Raphael Bostic αναγνώρισε τους κινδύνους που συνδέονται με την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι υπάρχουν «σημαντικές επιπλοκές».
Νωρίτερα, η Atlanta Fed προχώρησε σε επί τα χείρω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο του 2018, εκτιμώντας ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2,8% έναντι 2,9% των αρχικών εκτιμήσεων.
Παράλληλα, η τράπεζα εκτιμά ότι οι καταναλωτικές δαπάνες θα αυξηθούν κατά 2,7% σε ετήσια βάση, έναντι 2,9% των προηγούμενων εκτιμήσεων, αντισταθμίζοντας την επί τα βελτίω αναθεώρηση που έγινε στις εκτιμήσεις για τις κρατικές δαπάνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης