Διεθνή

Kurz (Αυστρία): Η συμφωνία της May για το Brexit είναι καλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία

Kurz (Αυστρία): Η συμφωνία της May για το Brexit είναι καλή για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία
Ο καγκελάριος της Αυστρίας τόνισε ότι η συμφωνία της Theresa May αποτρέπει ένα «σκληρό Brexit»
Τη στήριξή του προς τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit εξέφρασε σήμερα (16/11) ο καγκελάριο της Αυστρίας, Sebastian Kurz, ο οποίος κάλεσε το βρετανικό κοινοβούλιο να εγκρίνει το σχέδιο που έφερε η πρωθυπουργός της χώρας, Theresa May.
Ειδικότερα, ο Αυστριακός καγκελάριος δήλωσε ότι η συμφωνία «είναι καλή και για τις δύο πλευρές», καθώς «κανείς δεν εξαπατήθηκε», ενώ παράλληλα η συμφωνία «αποτρέπει ένα σκληρό Brexit».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η συμφωνία «βοηθάει τη Μεγάλη Βρετανία περισσότερο από την Ευρωπαϊκή Ένωση», καθώς η πρώτη θα επηρεαστεί «πολύ περισσότερο στην περίπτωση μη συμφωνίας».
«Ελπίζω ότι θα υπάρξει η απαραίτητη συναίνεση στο βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία», καταλήγει ο Αυστριακός καγκελάριος, σε δηλώσεις που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες.
Νωρίτερα εντός της εβδομάδας, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, τόνισε ότι η συμφωνία για το Brexit, αν και δεν ήταν ιδανική για τις δύο πλευρές, ήταν η καλύτερη που θα μπορούσε να υπάρξει, ενώ πρόσθεσε ότι θα την αποστείλει στο κοινοβούλιο για έγκριση μόλις οριστικοποιηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης