Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μάνθος (Aenaon Markets): Ζητούμενο η απομάκρυνση από την επικίνδυνη περιοχή των 610 μονάδων

tags :
Μάνθος (Aenaon Markets): Ζητούμενο η απομάκρυνση από την επικίνδυνη περιοχή των 610 μονάδων
Στις τράπεζες για να αλλάξουν τα πτωτικά δεδομένα θα πρέπει οι μετοχές να κάνουν βίαιο δίχως αιχμαλώτους ανοδικό rebound της τάξεως του +15%
Δε μπόρεσε τελικά ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου να αποτυπώσει επιβεβαιωμένη ανοδική διάσπαση του επιπέδου των 650 μονάδων, γεγονός, που σχεδόν του επέβαλε ένα πισωγύρισμα προς το μέσο του εύρους της πλάγιας ταλάντωσης, στις 625 μονάδες, αναφέρει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο για την αγορά, ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στην Aenaon Markets.
Άμεσο ζητούμενο για τη συνέχεια είναι η απομάκρυνση του δείκτη από την επικίνδυνη περιοχή στήριξης των 610 μονάδων, καθώς εκεί λόγω των πολλαπλών αναχαιτίσεων των όποιων ρευστοποιήσεων στις τελευταίες συνεδριάσεις ή άμυνα και οι αντοχές των αγοραστών έχουν ατονήσει, στοιχείο, που μια καθοδική κίνηση με μειωμένο τζίρο συναλλαγών μπορεί να προκαλέσει καθοδικό ρήγμα και να οδηγήσει το Γενικό Δείκτη χαμηλότερα του ψυχολογικού ορίου των 600 μονάδων, σημειώνει ο αναλυτής.
Άρνηση διέλευσης άνω του επιπέδου των 1710 μονάδων, που είχαμε αναφέρει ως σημείο κλειδί στην προηγούμενη τεχνική ανάλυση δήλωσε και ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 παίρνοντας πολύ γρήγορα καθοδική κλίση προς την περιοχή αναζήτησης αγοραστικής αναχαίτισης στις 1640 με 1600 μονάδες, αναφέρει ο κ.Μάνθος.
Υπό αμφισβήτηση πάει να τεθεί και η αποτυπωμένη ανοδική απόκλιση του ταλαντωτή Σχετικής Δύναμης (RSI) μιας, που στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας δοκιμάζετε η σαθρότητα ή μη της κάτω γραμμής τάσης του τεχνικού δείκτη.
Μετά τα συνεχόμενα νέα χαμηλά και δίχως σημαντικές κοντινές στηρίξεις ο Τραπεζικός Δείκτης δείχνει να βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση προς τα ιστορικά χαμηλά των 358 μονάδων.
Η διαγραμματική τεχνική ανάλυση των επιμέρους τραπεζικών μετοχών αναδύει στοιχεία “sell off” με τις τιμές τους να χτυπάνε επίπεδα, που οδηγούν πολύ χαμηλότερα.
Έτσι για την Εθνική η επιβεβαιωμένη τμήση των 1,10 ευρώ ανοίγει το δρόμο για το 1 ευρώ.
Επίπεδο που το έχει χάσει η Πειραιώς δίνοντας συνέχεια προς τη στήριξη των 0,80 ευρώ.
Προς τα 0,48 ευρώ με 0,474 ευρώ ευρώ κατευθύνεται η μετοχή της Eurobank, περιοχή όπου δεν πρέπει να καταστρατηγηθεί καθώς θα ανοίξει μέτωπο με τα 0,40 ευρώ.
Τέλος η Alpha, όπου προς ώρας δείχνει να έχει χάσει το σημείο στήριξης του 1,174 ευρώ έχει πάρει ρότα για το σημείο πιθανής αντίδρασης των 1,10 ευρώ.
Εδώ για να μπορέσουν να αλλάξουν τα πτωτικά δεδομένα θα πρέπει οι τραπεζικές μετοχές να κάνουν ένα βίαιο δίχως αιχμαλώτους ανοδικό rebound της τάξεως του +15%.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης