Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street λόγω νέων τεχνολογικών πιέσεων - Σε εμπόριο και Brexit το ενδιαφέρον

tags :
Απώλειες στη Wall Street λόγω νέων τεχνολογικών πιέσεων - Σε εμπόριο και Brexit το ενδιαφέρον
Ο τεχνολογικός κλάδος δέχεται νέες πιέσεις, λόγω των απογοητευτικών αποτελεσμάτων της Nvidia
Πτωτικά άνοιξαν σήμερα (16/11/2018) οι δείκτες της Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να δέχεται νέες πιέσεις λόγω απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών παραμένει στραμμένο στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας, καθώς και στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,3% στις 25.202 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,4% στις 2.719 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,9% χαμηλότερα, στις 7.196 μονάδες.


Μεγάλες απώλειες καταγράφουν οι κλάδοι τεχνολογίας και ημιαγωγών, δεχόμενοι πιέσεις από τη μετοχή της Nvidia.
Η Nvidia «βουλιάζει» κατά 19% στο άνοιγμα, στον απόηχο των κατώτερων των προσδοκιών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε χθες η εταιρεία για το τρίτο τρίμηνο του 2018.
Η Advanced Micro Devices σημειώνει «βουτιά» 6,7%, ενώ η Micron Technology υποχωρεί κατά 1,8%.
Η μετοχή της Amazon καταγράφει απώλειες άνω του 2%, του Facebook σημειώνει «βουτιά» 2,8%, της Alphabet κινείται στο -0,4% και της Apple υποχωρεί κατά 0,4%.
Οι εξελίξεις γύρω από το Brexit και οι εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας παραμένουν στο επίκεντρο.
Σε ό,τι αφορά τις εμπορικές διαφορές ΗΠΑ και Κίνας, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης των προέδρων των δύο χωρών αναμένεται να συμφωνηθεί ένα «πλαίσιο» για περαιτέρω συνομιλίες το επόμενο διάστημα.
Όπως ανέφερε ο Ross, όσες συνομιλίες λαμβάνουν χώρα μεταξύ των δύο χωρών μέχρι τη συνάντηση στις 30 Δεκεμβρίου είναι «προπαρασκευαστικές», προσθέτοντας ότι «θα καθορίσουν το εάν θα υπάρξει ένα πραγματικό πλαίσιο».
Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πλήρης επίσημη συμφωνία μέχρι τον Ιανουάριο, χαρακτηρίζοντας κάτι τέτοιο ως «αδύνατο».
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο βρίσκονται δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), με τους επενδυτές να προσπαθούν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, Richard Clarida, δήλωσε ότι η Fed βρίσκεται κοντά σε ένα «ουδέτερο» επιτόκιο και περαιτέρω αυξήσεις θα πρέπει να εξαρτηθούν από τα οικονομικά στοιχεία.
Ο Clarida τόνισε ακόμη ότι υπάρχουν κάποια σημάδια επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολις, Neel Kashkari, εξέφρασε τη θέση ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να σταματήσει προσωρινά την αύξηση των επιτοκίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης