Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μία παρερμηνεία μιας φράσης προκάλεσε αναστάτωση στη Δέλτα - Τι πραγματικά ισχύει

tags :
Μία παρερμηνεία μιας φράσης προκάλεσε αναστάτωση στη Δέλτα - Τι πραγματικά ισχύει
Η ΔΕΛΤΑ η οποία διατηρεί ηγετική θέση στην αγορά γάλακτος όχι μόνο δεν σκοπεύει να κλείσει, αλλά αντιθέτως να ενισχύσει την παραγωγική δραστηριότητα των εργοστασίων της
Εκ παραδρομής αναφέρθηκε στο bankingnews.gr, προκαλώντας σχετική αναστάτωση στη Δέλτα, ότι η εταιρεία σκοπεύει να κλείσει τα εργοστάσια της στο Ταύρο, στον Άγιο Στέφανο, στο Πλατύ Ημαθείας, στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης και στη Βίγλα Ολύμπου.
Η αλήθεια ότι η γαλακτοβιομηχανία, η οποία διατηρεί ηγετική θέση στην αγορά γάλακτος όχι μόνο δεν σκοπεύει να κλείσει, αλλά αντιθέτως να ενισχύσει την παραγωγική δραστηριότητα των εργοστασίων της.
Η εταιρεία, με περισσότερα από 60 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά στηρίζει την ελληνική κτηνοτροφία, απορροφώντας κάθε χρόνο περισσότερο από το 25% της συνολικής ελληνικής παραγωγής γάλακτος, ποσοστό που την καθιστά το μεγαλύτερο αγοραστή αγελαδινού γάλακτος στην Ελλάδα.
Το 2017 οι εξαγωγές της Δέλτα συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά σημειώνοντας αύξηση τζίρου 40% to 2017 σε σχέση με το 2016.
Η αύξηση αυτή ήρθε από την συνεχιζόμενη εμπορική επιτυχία των προϊόντων της Δέλτα στην αγορά της Ιταλίας, όπου ή αύξηση σε τζίρο ήταν 33% αλλά και από την παρουσία της σε νέες μεγάλες αγορές όπως η Αυστρία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δέλτα έχει εστιάσει πλην του ελληνικού γιαουρτιού και σε προϊόντα όπως το εβαπορέ γάλα, με σημαντικά αποτελέσματα στις αγορές της Βορείου Αφρικής.
Όσον αφορά την αγορά του λευκού γάλακτος, σύμφωνα με την εταιρεία κινήθηκε πτωτικά το 2017, καταγράφοντας ωστόσο μικρότερη πτώση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, -5% σε όγκο (-12,1% το 2016) και -7,2% σε αξία (-12,2% το 2016).
Σε επίπεδο συνολικού μεριδίου αγοράς γάλακτος η ΔΕΛΤΑ διατηρεί ηγετική θέση στην κατηγορία, ενώ στην αγορά του βιομηχανοποιημένου γιαουρτιού βρίσκεται στην δεύτερη θέση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά γιαουρτιού το 2017 βελτίωσε την αρνητική της τάση παραμένοντας οριακά  σταθερή σε όγκο (-0,2%) και πτωτική σε αξία 2,9%.
Σημειώνεται ότι στο χαρτοφυλάκιό της ανήκουν ορισμένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα του κλάδου όπως το Φρέσκο Γάλα ΔΕΛΤΑ, τις Μικρές Οικογενειακές Φάρμες, το Milko, το ΔΕΛΤΑ Advance, το Life, το Complet, το ΔΕΛΤΑ Daily, το Bλάχας, το Natural, το Vitaline, κ.α.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης