Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τριήμερο πωλήσεων στις τράπεζες

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Τριήμερο πωλήσεων στις τράπεζες
ΑΓΟΡΑ: Τράπεζες κουρελόχαρτα, καμία άμυνα, καμία αντίδραση. Έχετε καταλάβει πως τελικά όσα λέγονταν για εκθέσεις και δήθεν πτώση με χειραγώγηση και short ήταν παραμύθια;

Εδώ πάνε να χάσουν το 1 δισ. ευρώ αποτίμησης η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank. Για λίγα λεπτά η Εθνική τα έχασε αλλά βρήκε δύναμη να περιορίσει τις απώλειες. Η Alpha βρήκε περισσότερη δύναμη και έκλεισε θετική. Το ίδιο και η Πειραιώς με οριακή άνοδο.

Η δε Eurobank έφαγε πολλά χαρτιά. Περισσότερα από 12 εκατ. τεμάχια άλλαξαν χέρια. Μόνο στην τελική δημοπρασία έγιναν περισσότερα από 1 εκατ. τεμάχια. Εθνική και Πειραιώς έγραψαν νέα χαμηλά, η Eurobank είναι αρκετά κοντά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Να σας πούμε και την πικρή αλήθεια. Δεν μας νοιάζει και πολύ τι κάνουν γιατί δεν ήταν και στις προτιμήσεις μας. Αλλά χαλάνε όλο το κλίμα για μία ακόμα φορά. Βγαίνουν παντού πωλήσεις είτε λόγω απωλειών της αγοράς, είτε λόγω φημολογιών, είτε λόγω margin calls κ.α.

Άμα τρώνε τόσο ξύλο οι τράπεζες, τι περιμένετε να κάνουν οι υπόλοιπες μετοχές. Και πάλι καλά που σήμερα βρέθηκαν και κάποιοι να βάλουν πλάτη.

ΔΕΗ: Κόβει λέει το ρεύμα στη Χαλυβουργική λόγω 31 εκατ. ευρώ αλλά τη ΛΑΡΚΟ την αφήνει με χρέη 285 εκατ. ευρώ. Πλήρωνε εσύ κανονικά το λογαριασμό σου και θα σου βάλουν λέει και 1 ευρώ παραπάνω και αν θες να γλιτώσεις να κάνεις ebill.

Πας σε δημόσια υπηρεσία και δεν ξέρουν τι είναι το email, σου ζητάνε τυπωμένα τα χαρτιά ή να τα στείλεις με fax, αλλά η ΔΕΗ ξέρει ebill. Καλά κάνει να γίνεται και οικονομία στο περιβάλλον. Αλλά με τη ΛΑΡΚΟ κύριοι τι θα γίνει; Ως πότε θα πληρώνουν οι μέτοχοι; Γιατί χειρίζεστε διαφορετικά τη μία επιχείρηση από την άλλη; Αφήστε ξέρουμε…

Στο -4,73% και στα 1,27% που μεταφράζονται σε αποτίμηση 294 εκατ. ευρώ. Οι επενδυτές δείχνουν το μέλλον…

ΑΝΕΚ: Πολλά χαρτιά για άλλη μία συνεδρίαση. Ο όγκος ξεπέρασε τις 200 χιλ. τεμάχια και οι πωλητές είχαν άλλα 59 χιλ. τεμάχια στο κλείσιμο που έμειναν… κάβα για τη Δευτέρα. Στο -20% και σε αποτίμηση 7,8 εκατ. ευρώ.

FRIGOGLASS: Δεν μπορούμε να πούμε πως δεν βλέπουμε βελτίωση στο τρίτο τρίμηνο, αλλά θέλουμε πολλά ακόμα τέτοια τρίμηνα. Πρέπει να σταματήσουν οι ζημιές και μάλλον πάει προς τα εκεί, αλλά και να βγαίνουν κέρδη για να περιοριστεί η αρνητική καθαρή θέση.

Προς το παρόν τα 53 εκατ. ευρώ που δίνει το ΧΑ αποτίμηση μάλλον δεν αδικούν την εισηγμένη. Στο +6% και στα 0,1510 ευρώ με όγκο 105 χιλ. τεμάχια και με αγοραστές στο κλείσιμο να θέλουν άλλες 60 χιλ. τεμάχια.

ΙΑΣΩ: Το χαρτί της εβδομάδας. Κάλυψε το discount έναντι του Υγεία και μάλιστα με υψηλό όγκο. Μόνο σήμερα 241 χιλ. τεμάχια άλλαξαν χέρια και η αποτίμηση ανήλθε στα 108 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει να δούμε λίγο τώρα τις συγκριτικές αποτιμήσεις.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Με όγκο 368 χιλ. τεμάχια πήγε η μετοχή 3,09% χαμηλότερα και στα 0.5640 ευρώ. Αποτίμηση 88,5 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης