Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Κίνα παρουσίασε τα νέα μαχητικά πέμπτης γενίας J 20

tags :
Η Κίνα παρουσίασε τα νέα μαχητικά πέμπτης γενίας J 20
Οι κινεζικές αρχές παρουσίασαν  το πιο πρόσφατο απόκτημα της πολεμικής αεροπορίας το πέμπτης γενιάς μαχητικό J-20
Μια έκπληξη επιφύλαξαν οι κινεζικές αρχές στους επισκέπτες της αεροπορικής επίδειξης Zhuhai Air Show όπου παρουσιάστηκε το πιο πρόσφατο απόκτημα της πολεμικής αεροπορίας της χώρας, το πέμπτης γενιάς μαχητικό J-20.
Τέσσερα τέτοια μαχητικά πέταξαν πάνω από τον συγκεντρωμένο κόσμο πραγματοποιώντας απίστευτες μανούβρες, ενώ έφεραν πυραύλους.



Μάλιστα δύο από τα μαχητικά άνοιξαν τις καταπακτές τους αποκαλύπτοντας τις ρουκέτες αέρος που έφεραν.
Ωστόσο, παραμένει ένα μυστήριο εάν το J-20 είναι ικανό να εκτοξεύει πυραύλους σε πτήση υψηλής ταχύτητας.



"Η ικανότητα ανοίγματος των θυρίδων κατά τη διάρκεια μιας πτήσης υψηλής ταχύτητας εξακολουθεί να είναι μια πρόκληση και προηγμένη τεχνολογία και ικανότητα, διότι ακόμη και το νέας γενιάς μαχητικό αεροσκάφος Su-57 της Ρωσίας εξακολουθεί να μην μπορεί να το κάνει", ανέφερε ένας στρατιωτικός στη South China Morning Post.
Η έκθεση αναφέρει ότι μόνο τα αεροσκάφη τύπου F-22 Raptor και F-35 Lightning II της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ είναι τα μόνα αεροσκάφη πέμπτης γενιάς που μπορούν να καταπολεμηθούν με την τοποθέτηση θυρών πυραύλων και την εκτόξευση σε πτήση υψηλής ταχύτητας.



Η Global Times, επικαλούμενη κινεζικούς στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, δήλωσε ότι «η κίνηση έδειξε την υπεροχή του J-20» έναντι των μαχητικών αεροσκαφών των ΗΠΑ και αύξησε την εμπιστοσύνη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού για τη διαφύλαξη της Θάλασσας της Νότιας Κίνας με αεροσκάφη υψηλής τεχνολογίας.
Ενώ το J-20 έχει συμμετάσχει σε μάχες σε αντίθεση με τα αμερικανικά μαχητικά που δεν έχουν συμμετάσχει ποτέ σε πραγματική μάχη.
Το αεροσκάφος αναμένεται να λάβει έναν νέο κινητήρα, αλλά παραμένει αναξιόπιστος σε στατικές δοκιμές, υποδεικνύοντας ότι, προς το παρόν, το J-20 βασίζεται στη Ρωσία για την τεχνολογία κινητήρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης