Τελευταία Νέα
Διεθνή

Varadkar: Η συμφωνία που επετεύχθη για το Brexit είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε τα «σκληρά σύνορα»

Varadkar: Η συμφωνία που επετεύχθη για το Brexit είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε τα «σκληρά σύνορα»
Σε ένα σενάριο Brexit χωρίς συμφωνία θα ήταν πολύ δύσκολο να αποφύγουμε ένα σκληρό σύνορο, προειδοποίησε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός
Ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί ένα «σκληρό σύνορο» μεταξύ Ιρλανδίας και Βόρειας Ιρλανδίας είναι η συμφωνία για το Brexit που επετεύχθη από τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα (16/11/2018) ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Leo Varadkar.
Ο Varadkar δήλωσε ότι η απόρριψη του σχεδίου συμφωνίας απόσυρσης από την ΕΕ δημιουργεί τον κίνδυνο ενός σκληρού ιρλανδικού συνόρου.
«Μπορούμε να αποφύγουμε τα σκληρά σύνορα με την υπογραφή της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
«Νομίζω ότι σε ένα σενάριο εξόδου χωρίς συμφωνία θα ήταν πολύ δύσκολο να αποφύγουμε ένα σκληρό σύνορο», πρόσθεσε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός.
Τα ανοιχτά σύνορα ήταν μία από τις βασικές αρχές της συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής του 1998, που τερμάτισε τρεις δεκαετίες συγκρούσεων στη Βόρεια Ιρλανδία, ανάμεσα στους υπέρμαχους της ένωσης με τη Βρετανία και στους εθνικιστές που τάσσονταν υπέρ μιας ενωμένης Ιρλανδίας.
Ο Varadkar δήλωσε ότι δεν βλέπει πολλά περιθώρια για επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης