Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανείς πιέσεις στη μετοχή της Nvidia – Κατάρρευση 17%, στα 123 δισ. δολ. η κεφαλαιοποίηση

Πρωτοφανείς πιέσεις στη μετοχή της Nvidia – Κατάρρευση 17%, στα 123 δισ. δολ. η κεφαλαιοποίηση
«Ελεύθερη πτώση» στη μετοχή της Nvidia
Ασύλληπτη πτώση για το μέγεθος της εταιρείας, καταγράφει η μετοχή της Nvidia στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, εν μέσω απογοήτευσης για τα οικονομικά αποτελέσματα (αν και υπήρξε βελτίωση, δεν ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών) και σοβαρών ανησυχιών για επικείμενη υποχώρηση στα έσοδα, ελέω κατάρρευσης στα ψηφιακά νομίσματα -εξαφανίστηκε αξία άνω των 40 δισεκ. δολαρίων από τον κλάδο τις δύο προηγούμενες ημέρες.
Η Nvidia παρουσίασε αυξημένα καθαρά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, με την επίδοση να διαμορφώνεται στα 1,23 δισεκ. δολάρια, έναντι 838 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.
Τα έσοδα του δημοφιλούς τεχνολογικού κολοσσού αυξήθηκαν στα 3,18 δισεκ. για το ίδιο χρονικό διάστημα, έναντι 2,64 δισεκ. δολαρίων πέρυσι, ενώ για το τέταρτο τρίμηνο η εταιρεία αναμένει έσοδα μεταξύ 2,65 δισεκ. και 2,75 δισεκ. δολαρίων.
Στις 18:30, η μετοχή διαπραγματεύεται στα 167,7 δολάρια, έπειτα από κατάρρευση άνω του 17%, όταν πριν από περίπου ένα μήνα είχε εκτοξευθεί κοντά στα 290 δολάρια!
Η κεφαλαιοποίηση μετά βίας ξεπερνά τα 123 δισεκ. δολάρια.
Οι οικονομικές επιδόσεις της Nvidia είχαν δεχθεί ώθηση από την «εξόρυξη» (mining) ψηφιακών νομισμάτων το περασμένο έτος και το πρώτο τρίμηνο του 2018, όπως και για την «μεγάλη αντίπαλο» Advanced Micro Devices (AMD).
Η Nvidia ασχολείται, επίσης, με την «εξόρυξη» των Ethereum και Monero.
Ενδεικτικά, για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, τα σχετικά έσοδα ξεπέρασαν τα 300 εκατ. δολάρια.
Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang, μιλώντας στο «MarketWatch», ξεκαθάρισε νωρίτερα μέσα στο έτος ότι ο τεχνολογικός κολοσσός θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στο gaming, κρατώντας χαμηλά τον πήχη για το mining.
Υπενθυμίζεται πως η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία κατάγραψε κέρδη 583 εκατ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, επίδοση βελτιωμένη κατά 89% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους.
Τα έσοδα για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου 2018, αυξήθηκαν σε 3,12 δισεκ. δολάρια, έναντι 2,23 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Η Nvidia παρουσίασε καθαρά κέρδη ύψους 1,24 δισεκ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, έναντι επίδοσης ύψους 507 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017.
Τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο ανήλθαν σε 3,21 δισεκ. δολάρια, έναντι 1,94 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης