Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evans (Fed): Πιθανές έως και τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2019

Evans (Fed): Πιθανές έως και τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2019
Ανοιχτός σε τρεις ή και τέσσερις επιπλέον αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2019 εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο, Charles Evans
Ανοιχτός σε τρεις ή και τέσσερις επιπλέον αυξήσεις των επιτοκίων εντός του 2019 εμφανίστηκε σήμερα (16/11/2018) ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο, Charles Evans.
Ειδικότερα, ο αξιωματούχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα αποδεχόταν έναν στόχο επιτοκίων ελαφρώς πάνω από αυτό που παραμένει μια «αόριστη» ιδέα της ουδέτερης πολιτικής.
Αυτό σημαίνει ότι βλέπει την πιθανότητα να προβεί η κεντρική τράπεζα σε τρεις ή τέσσερις αυξήσεις των επιτοκίων το επόμενο έτος.
Σημειώνεται ότι η επίσημη πρόβλεψη της Fed μέχρι στιγμής κάνει λόγο για τρεις αυξήσεις των επιτοκίων το 2019.
Ο Evans πιστεύει ότι ένα ουδέτερο επίπεδο διαμορφώνεται περίπου στο 2,75%, ενώ δήλωσε ότι θα μπορούσε άνετα να δει τα επιτόκια να φτάνουν στο 3,25%, με βάση την πρόβλεψή του για μια συνεχή ανάπτυξη του ΑΕΠ, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, μετά από ομιλία του στο Σικάγο.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη, η αβεβαιότητα γύρω από την εμπορική πολιτική και η επιβράδυνση στην αγορά κατοικίας απαιτούν συνεχή παρακολούθηση και θα μπορούσε να αλλάξει τη ζώνη άνεσης γύρω από τα ουδέτερα επιτόκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης