Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανεβάζει «στροφές» ο Μητσοτάκης - Στην ΝΔ θεωρούν οτι μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές, στόχος η αυτοδυναμία

Ανεβάζει «στροφές» ο Μητσοτάκης - Στην ΝΔ θεωρούν οτι μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές, στόχος η αυτοδυναμία
Την ίδια ώρα, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 12ο συνέδριο του κόμματος το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 14 και 15 Δεκεμβρίου
Το κλίμα πόλωσης και σκανδαλολογίας που έχει διαμορφωθεί στο πολιτικό σκηνικό θέτει σε εγρήγορση τα κομματικά επιτελεία που ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους και μελετούν ενδελεχώς τα επόμενα βήματα που θα τους οδηγήσουν στα προσδοκώμενα αποτελέσματα όταν έρθει η ώρα της προσφυγής στις κάλπες.
Με το βλέμμα στραμμένο στις επικείμενες εθνικές εκλογές στην Αξιωματική Αντιπολίτευση προετοιμάζονται πυρετωδώς με την πεποίθηση ότι το γαϊτανάκι των πρωτοβουλιών και προτάσεων που ξεδιπλώνουν σχεδιάζοντας το μέλλον τους θα αποφέρει πολιτικούς καρπούς την κρίσιμη ώρα της λαϊκής ετυμηγορίας.
Η ΝΔ προχωρά με τον αέρα της σαφούς υπεροχής από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως καταδεικνύουν σταθερά πλέον οι σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης.
Μάλιστα, στην Πειραιώς εκτιμούν ότι παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της κυβέρνησης να κλείσει η ψαλίδα  με την παροχολογία, την υποσχεσιολογία και τη σκανδαλοθηρία δεν θα βρει αντίκρυσμα στην κοινωνία.
Η αντίστροφη μέτρηση όπως λένε, έχει ξεκινήσει, καθώς γνωρίζουν ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με την επερχόμενη εκλογική ήττα και «ο πραγματικός προσανατολισμός τους είναι πλέον να μετριάσουν την διαφορά με την οποία θα χάσουν».  
Σε αυτό το πλαίσιο, μετά την ρηξικέλευθη και τολμηρή όπως την χαρακτηρίζουν στην Πειραιώς πρόταση της ΝΔ για την Συνταγματική Αναθεώρηση στην οποία περικλείονται αλλαγές σε 57 από τα 120 άρθρα, η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα συνεχίσει την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος το επόμενο διάστημα με τη δημοσιοποίηση των προτάσεών της για την Εκπαίδευση.
Μάλιστα, ένα δείγμα των προθέσεων της αποτυπώθηκε και στις συνταγματικές αλλαγές που πρότεινε λίγες ημέρες νωρίτερα δίνοντας εμβληματικό ρόλο στην ανάγκη για την αναθεώρηση του άρθρου 16 που αφορά τα κρατικά πανεπιστήμια.
Για αυτό, η ενίσχυση της αυτονομίας των δημόσιων πανεπιστημίων και συνάμα η ίδρυση ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων καθώς και η κατάργηση του ασύλου αναμένεται να κρατήσουν τα σκήπτρα της πρότασης της ΝΔ για την Εκπαίδευση.
Την ίδια ώρα, στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 12ο συνέδριο του κόμματος το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 14 και 15 Δεκεμβρίου.
Εκεί, θα εκλεγεί η νέα πολιτική επιτροπή του κόμματος η οποία στη συνέχεια θα εκλέξει τον νέο γραμματέα της ΝΔ με όλες τις εκτιμηςεις συγκλίνουν ότι θα είναι και πάλι ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Εν τω μεταξύ, μετά την ένταξη του Αντώνη Πανούτσου και του Πέτρου Τατσόπουλου στα ψηφοδέλτια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στο επόμενο βήμα, όπως προϊδεάζουν από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη θα αναδυθεί άρωμα γυναίκας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμος ο κατάλογος που περιλαμβάνει 30 ονόματα εκπροσώπων του «ασθενούς φύλου» απ’ όλη την Ελλάδα που θα απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.
Κύριο χαρακτηριστικό τους γνώρισμα, όπως τονίζουν στην Πειραιώς, αποτελεί το γεγονός ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα πολιτεύονται για πρώτη φορά, πρόκειται για άφθαρτα πρόσωπα και θα λάβουν από νωρίς το χρίσμα στους εκλογικούς συνδυασμούς του κόμματος έτσι ώστε να έχουν το χρόνο να αποκτήσουν αναγνωρισιμότητα και να διεκδικήσουν με καλύτερους όρους τη λαϊκή ψήφο.
Πρωτοβουλία, με την οποία η Πειραιώς προσδοκά να σηματοδοτήσει την ανάγκη να προωθηθούν στην κεντρική πολιτική σκηνή περισσότερες γυναίκες καθώς η χώρα μας υστερεί, όπως υποστηρίζουν στη συμμετοχή γυναικών στο κοινοβούλιο αλλά και γενικότερα σε θέσεις ευθύνης.
Στην Πειραιώς είναι εντατικές οι προετοιμασίες για τις εκλογές οι οποίες με βάση τα τελευταία δεδομένα και κυρίως τις προθεσμίες που δόθηκαν στην Επιτροπή Συντάγματος προσδιορίζονται για τον Μάιο.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης