Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Η Pelosi εμφανίζεται σίγουρη ότι διαθέτει την πλειοψηφία για την εκλογή του στην Βουλή των Αντιπροσώπων

tags :
ΗΠΑ: Η Pelosi εμφανίζεται σίγουρη ότι διαθέτει την πλειοψηφία για την εκλογή του στην Βουλή των Αντιπροσώπων
Η ηγέτις της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων Ν. Pelosi αποδοκίμασε τους επικριτές της που προσπαθούν να εμποδίσουν την επανεκλογή της στην προεδρία του σώματος
Η ηγέτις της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων Ν. Pelosi αποδοκίμασε τους επικριτές της που προσπαθούν να εμποδίσουν την επανεκλογή της στην προεδρία του σώματος, λέγοντας ότι "απολαμβάνει της συντριπτικής πλειοψηφίας", για την υποψηφιότητά της.
Η ίδια προσπάθησε να αποθαρρύνει την είσοδο μιας νέας υποψήφιας στην όλη διαδικασία εκλογής λέγοντας χαρακτηριστικά "ελάτε, τα νερά είναι ζεστά", σύμφωνα με το ABC News.
Το σχόλιο της Πελόζι έγινε στην διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου κι όταν η ίδια ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπάρξουν κι άλλοι υποψήφιοι από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών για την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο που αρχίζει από τον Ιανουάριο.
Η Pelosi δεν έχει επίσημα κάποιον εσωκομματικό αντίπαλο στην διεκδίκηση της προεδρίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ πρέπει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στην εσωκομματική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών στις 28 Νοεμβρίου, εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών.
Στην συνέχεια, θα πρέπει να εξασφαλίσει 218 θετικές ψήφους στην ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων (3 Ιανουαρίου 2019) ώστε να εκλεγεί στην προεδρία του σώματος.
Ο αριθμός των απαιτούμενων θετικών ψήφων στην ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι ενδεχόμενο να αλλάξει ανάλογα με τα πόσα μέλη θα δηλώσουν "παρών" ή για οποιοδήποτε λόγο δεν λάβουν μέρος στην ψηφοφορία.
Η Pelosi που εκλέγεται στην Καλιφόρνια εμφανίστηκε σίγουρη ότι αν η ψηφοφορία διεξαγόταν σήμερα, θα εκλεγόταν στην προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Η ίδια βρίσκεται αντιμέτωπη με μία μικρή, αλλά αποφασισμένη ομάδα Δημοκρατικών μελών του αναφερόμενου νομοθετικού σώματος, αλλά και μελών που εισέρχονται για πρώτη φορά κι έχουν εκδηλώσει την αντίθεσή τους στην υποψηφιότητά της, επισημαίνοντας την ανάγκη ανανέωσης της ηγεσίας.
Παράλληλα, οι επικριτές της Πελόζι έχουν δηλώσει ότι δεν θα την ψηφίσουν στην εξέλιξη της διαδικασίας εκλογής.
Τουλάχιστον 17 Δημοκρατικοί έχουν υπογράψει μία επιστολή, στην οποία δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν κατά της υποψηφιότητάς της, στην ψηφοφορία της ολομέλειας, όπως δήλωσαν στελέχη των Δημοκρατικών, αλλά και μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας που είχαν εμπλοκή στην σύνταξη της επιστολής.
Στην περίπτωση που παραμένουν ενωμένοι ή προσθέσουν και νέα μέλη στην ομάδα των επικριτών της Pelosi, μπορούν να της στερήσουν την εκλογή της, καθώς δεν θα συγκεντρώσει τις θετικές ψήφους στην ολομέλεια.
"Έχετε δει την επιστολή αυτή";
Η Pelosi ρώτησε τους δημοσιογράφους.
Από την πλευρά τους, οι επικριτές της, δήλωσαν ότι θα δημοσιοποιήσουν την επιστολή μόλις συγκεντρώσουν τουλάχιστον 20 υπογραφές.
Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι ο συνολικός αριθμός των Δημοκρατικών που είναι αντίθετοι στην προεδρική υποψηφιότητα της Πελόζι, υπερβαίνει τους 17, ενώ μερικοί από αυτούς δεν είναι διατεθειμένοι να υπογράψουν την επιστολή.
Από την άλλη μεριά, οι πολιτικοί σύμμαχοι της Pelosi πιστεύουν πως η ίδια θα μπορέσει να μεταπείσει έναν αριθμό από τους επικριτές της να την υποστηρίξουν στην ψηφοφορία της ολομέλειας ή να δηλώσουν "παρών", ακόμη κι αν δεν την υποστηρίξουν στην εσωκομματική ψηφοφορία που θα προηγηθεί.
Η Pelosi έχει διαρκείς συναντήσεις με βουλευτές των Δημοκρατικών που είναι μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και δεν έχουν εκφράσει δημόσια την θέση τους, αλλά και με νεοεισερχόμενους βουλευτές.
Οι συναντήσεις αυτές, συνεχίστηκαν στην διάρκεια της εβδομάδας και περιλαμβάνουν βουλευτές όλων των τάσεων και πολιτικών αποχρώσεων στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών. Μεταξύ αυτών, μέλη της ομάδας των Αφροαμερικανών, των προοδευτικών, αλλά και της δικομματικής ομάδας επίλυσης προβλημάτων.
Τα μέλη των ομάδων αυτών, που συναντώνται με την Pelosi έχουν υποστηρίξει μία σειρά διαδικαστικών αλλαγών στην Βουλή των Αντιπροσώπων.
Το βράδυ της Τετάρτης, η Pelosi πρόσφερε ένα δείπνο για τους νεοεισερχόμενους Δημοκρατικούς βουλευτές, αλλά και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος που είναι μέλη σε μια σειρά επιτροπών της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Τα στελέχη που έλαβαν μέρος στο δείπνο υποστηρίζουν την υποψηφιότητα της Pelosi για την προεδρία του σώματος, ενώ συζήτησαν τα θέματα της πολιτικής τους ατζέντας με τους νεοεισερχόμενους βουλευτές, προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο κοινοβουλευτικής δράσης των επιτροπών.
Οι αιτιάσεις των επικριτών της Πελόζι ενισχύθηκαν την Τετάρτη, όταν η Μ. Fargue μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων που εκλέγεται με το Δημοκρατικό Κόμμα στο Οχάιο και έχει διατελέσει πρόεδρος της ομάδας των Αφροαμερικανών βουλευτών, δήλωσε ότι σκέφτεται να διεκδικήσει την προεδρία, απέναντι στην Pelosi.
Από την άλλη μεριά, η C. Bass Δημοκρατική από την Καλιφόρνια και πιθανό μέλος της ομάδας των επικριτών "Ποτέ για τη Pelosi" έγραψε τελικά στο Twitter ότι θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα της Pelosi για την προεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων.
Η Pelosi από την πλευρά της δεν εμφανίστηκε να ανησυχεί για το ενδεχόμενο διεκδίκησης της προεδρίας από την Fargue.
"Όπως το σκέφτομαι, έχω την καλύτερη υποψηφιότητα για την θέση", δήλωσε η ίδια.
Σε ερώτηση για το αν οι επικριτές της, είναι ενδεχόμενα σεξιστές, η Pelosi απάντησε πως "pρέπει να ρωτήσετε τους ανθρώπους αυτούς για τα κίνητρά τους.
Νομίζω ότι από τους 17 που υπέγραψαν την επιστολή, οι 14 είναι άντρες", δήλωσε η ίδια.
“Γνωρίζετε ότι δεν θα κατέφευγα σε αυτό.
Έχω μεγάλη υποστήριξη από τις γυναίκες στην κοινοβουλευτική μας ομάδα, αλλά και τα νέα μέλη που είναι γυναίκες.
Νομίζω ότι έχω το πλεονέκτημα να είμαι γυναίκα. Πρέπει να τους ρωτήσετε,” είπε χαρακτηριστικά η Pelosi.
"Εάν εμπλέκονται άνθρωποι που μισούν τις γυναίκες, είναι δικό τους πρόβλημα κι όχι δικό μου", συμπλήρωσε η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης