Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scheuer (υπ. Μεταφορών Γερμανίας): Πρέπει να ανοίξουμε την αγορά μας στις υπηρεσίες της Uber

Scheuer (υπ. Μεταφορών Γερμανίας): Πρέπει να ανοίξουμε την αγορά μας στις υπηρεσίες της Uber
Η Γερμανία αποτελεί μια δύσκολη αγορά για την Uber δεδομένου του αυστηρού ρυθμιστικού περιβάλλοντος
Υπέρ του ανοίγματος της γερμανικής αγοράς στις υπηρεσίες, που παρέχουν η Uber και άλλες παρόμοιες εταιρείες έως το 2021, τάσσεται ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Andreas Scheuer.
Μιλώντας στο Focus, ο Scheuer τόνισε ότι, οι online υπηρεσίες ταξί και μεταφορικού έργου, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην παροχή κρίσιμων υπηρεσιών στις αγροτικές περιοχές, υπογραμμίζοντας, πως θα πρέπει να τροποποιηθούν οι ισχύοντες κανονισμοί, προκειμένου να επιτραπεί η λειτουργία τους.
«Μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες δυνατότητες, ειδικά σε αγροτικές περιοχές και για τους ηλικιωμένους», δήλωσε ο Scheuer, μέλος του CSU.
«Πρόκειται για μια γιγαντιαία ευκαιρία», παρατήρησε ο Scheuer.
Η ισχύουσα νομοθεσία στη Γερμανία απαγορεύει στους οδηγούς να δέχονται συμβάσεις μεταφορικού έργου απευθείας από ιδιώτες, παρέχοντας το δικαίωμα αυτό  στους οδηγούς ταξί που έχουν λάβει άδεια από τις τοπικές αρχές.
«Είμαι εναντίον των απαγορεύσεων και των ορίων.
Είμαι υπέρ των κινήτρων», συνέχισε ο Scheuer.
Την ίδια στιγμή, πάντως, παραδέχθηκε ότι οι υπηρεσίες ταξί θα επηρεάζονταν από μία τέτοια εξέλιξη και θα έπρεπε να ληφθούν υπόψη και τα συμφέροντά τους.
Η Γερμανία αποτελεί μια δύσκολη αγορά για την Uber δεδομένου του αυστηρού ρυθμιστικού περιβάλλοντος, παρατηρεί το Reuters.
H εφαρμογή της εταιρείας επιτρέπει στους χρήστες να παραγγείλουν αδειοδοτημένα ταξί στο Βερολίνο και στο Μόναχο ενώ η Uber ευελπιστεί να έχει παρουσία σε όλες τις μεγάλες γερμανικές πόλεις μέχρι το 2020.
Η Uber λειτουργεί σε πολλές περιοχές της Ευρώπης, αλλά προσφέρει διαφορετικές υπηρεσίες, ανάλογα με τους τοπικούς κανονισμούς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης