Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Trump: Θέλουμε βελτίωση των σχέσεών μας με την Τουρκία αλλά δεν θα εκδώσουμε τον Gullen

Trump: Θέλουμε βελτίωση των σχέσεών μας με την Τουρκία αλλά δεν θα εκδώσουμε τον Gullen
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τάχθηκε υπέρ της βελτίωσης των σχέσεων της χώρας του με την Τουρκία αλλά έχει περιγράψει επίσης τη Σαουδική Αραβία ως ένα σημαντικό εταίρο
Οι ΗΠΑ δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο έκδοσης του Fehtullah Gullen στην Τουρκία, δήλωσε σήμερα (17/11/2018) ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump.
«Όχι, δεν είναι υπό εξέταση», δήλωσε ο Trump στους δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενη έκδοση του Gulen, ο οποίος καταζητείται από την Τουρκία με την κατηγορία της εμπλοκής στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.
Το NBC μετέδωσε την Πέμπτη (15/11), πως η κυβέρνηση Trump είναι πιθανό να εκδώσει τον Gullen στην Τουρκία, προκειμένου να μειώσει την πίεση που ασκεί ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan στη Σαουδική Αραβία για τη δολοφονία Khashoggi.
O Trump επιδίωξε στενότερους δεσμούς με τη Σαουδική Αραβία, επικαλούμενος τον ρόλο του Ριάντ στην αντιμετώπιση της ιρανικής επιρροής στην περιοχή και τα δισεκατομμύρια δολάρια σε πιθανές συμφωνίες όπλων.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εξάλλου έχει αρνηθεί ότι το θέμα Gullen έχει τεθεί επί τάπητος.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τάχθηκε υπέρ της βελτίωσης των σχέσεων της χώρας του με την Τουρκία αλλά έχει περιγράψει επίσης τη Σαουδική Αραβία ως ένα σημαντικό εταίρο «όσον αφορά στην απασχόληση και την οικονομική ανάπτυξη».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης