Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Στα μάτια των Ευρωπαίων ο Τσίπρας είναι εξωτικό φαινόμενο - Πρόκειται για κανονικό delivery boy

Βενιζέλος: Στα μάτια των Ευρωπαίων ο Τσίπρας είναι εξωτικό φαινόμενο - Πρόκειται για κανονικό delivery boy
Εύκολα μεγάλα λόγια στο εσωτερικό και πλήρης υποταγή στο εξωτερικό
Ως χώρα σε κατάσταση στασιμοχρεοκοπίας βλέπει την Ελλάδα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «κανονικό delivery boy» των Ευρωπαίων και των ΗΠΑ.
Σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ ο Ευάγγελος Βενιζέλος εγκαλεί τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για πολιτική αλήθεια, με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις με τη στοχοποίηση του Κώστα Σημίτη και προσθέτει ότι ο Αλ. Τσίπρας είναι ο πιο εύκολος και ενδοτικός συνομιλητής που είχαν οι εταίροι την περίοδο της κρίσης.
«Εύκολα μεγάλα λόγια στο εσωτερικό και πλήρης υποταγή στο εξωτερικό» τονίζει.
Σχολιάζοντας το θέμα της περικοπής των συντάξεων αναφέρει:
«Μιλούμε για τη μη περικοπή των παλιών συντάξεων, αυτών που χορηγήθηκαν πριν από τον λεγόμενο νόμο Κατρούγκαλου, δηλαδή για την ακύρωση της περικοπής της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.
Αυτό είναι ένα μέτρο που αποφάσισε και νομοθέτησε μόνη της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ χωρίς τη συμφωνία και τη σύμπραξη της αντιπολίτευσης.
Παράλληλα με την περικοπή ψηφίστηκε "πάγωμα" των συντάξεων, που έχει σημαντικότερες δημοσιονομικές επιπτώσεις από την ονομαστική περικοπή της προσωπικής διαφοράς.
Όπως έχω πει εδώ και καιρό, το "πάγωμα" δίνει την ευκαιρία να σχεδιαστεί ένα πραγματικό ασφαλιστικό σύστημα τριών πυλώνων, που να έχει εσωτερική λογική και βιωσιμότητα, με παράλληλη μείωση του μη μισθολογικού κόστους εργασίας που θα διευκολύνει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Τώρα, δυστυχώς, απλώς συγκαλύπτεται το πρόβλημα και μετατίθεται το σημείο κρίσης.
Η περικοπή των συντάξεων είχε νομοθετηθεί παράλληλα με μια δέσμη κοινωνικών αντιμέτρων που θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν από το προϊόν της περικοπής.
Αυτά ήταν αντίμετρα πέραν των όσων συνδέονται με το περιβόητο υπερπλεόνασμα».
Ερωτηθείς για την θετική εικόνα που έχουν στο εξωτερικό για τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε πως «είναι φυσικό καθώς είναι ο πιο εύκολος και ενδοτικός συνομιλητής που είχαν την περίοδο της κρίσης. Εύκολα μεγάλα λόγια στο εσωτερικό και πλήρης υποταγή στο εξωτερικό. Πρόκειται για κανονικό delivery boy.
Ο κ. Τσίπρας πήγε στο Βερολίνο την προηγούμενη εβδομάδα και παρουσίασε τη θεωρία του "καθαρού μυαλού" του που έσωσε τη χώρα από τον κίνδυνο καταστροφής που προερχόταν από το "θολωμένο μυαλό" του ίδιου.
Στα μάτια των Ευρωπαίων πρόκειται για ένα εξωτικό φαινόμενο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης