Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση, μαζί με τις προηγούμενες, έχουν κόψει 21 φορές τις συντάξεις - Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου

Κουτσούμπας: Η κυβέρνηση, μαζί με τις προηγούμενες, έχουν κόψει 21 φορές τις συντάξεις - Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου
Σε λάθος κατεύθυνση η συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου, σύμφωνα με τον Δ. Κουτσούμπα
«Δεν πρέπει ο ελληνικός λαός και οι συνταξιούχοι πολύ περισσότερο δεν ξεχνάνε, ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, μαζί με τις προηγούμενες, του έχουν κόψει 21 φορές τα τελευταία χρόνια τις συντάξεις και τις έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση», ανέφερε από τη Λαμία ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει επαναπαυτεί κανείς.
Όπως είπε «το ότι το eurogroup του έδωσε μια αναβολή, μια διορία, ένα εξάμηνο, ένα χρόνο -δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει αυτή τελοσπάντων η απόφαση- δεν πρέπει να επαναπαύει κανέναν.
Γι’ αυτό οι συνταξιούχοι είναι στους δρόμους, την Τρίτη έχουν ένα μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, κινητοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και εμάς θα μας βρουν κοντά τους, μαζί τους.
Γιατί το ζήτημα είναι ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, που μένει ανοιχτός και οποιαδήποτε στιγμή η τρόικα, η ευρωπαϊκή εποπτεία, θα μπορεί να επαναφέρει αυτό τον αντιδραστικό νόμο».
Όσον αφορά τις εκλογές, σημείωσε πως «όποτε και να γίνουν, πρέπει να δοθεί απάντηση από τον ελληνικό λαό, να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ.
Αυτή είναι η γνήσια λαϊκή απάντηση κι όχι τα κάλπικα διλήμματα του ψεύτικου διπολισμού ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ».
Ακόμη, ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος βρέθηκε στη Λαμία για την εκδήλωση προς τιμήν του Γ. Μωραΐτη, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, για τη συμφωνία κυβέρνησης – Εκκλησίας, δήλωσε ότι «προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια συμφωνία, υπάρχει μια καταρχήν συμφωνία -απ’ όσο ξέρουμε όλοι- ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και την ιεραρχία της εκκλησίας, τον κ. Ιερώνυμο, τον Αρχιεπίσκοπο.
Από κει και πέρα εμείς θεωρούμε ότι είναι σε λάθος κατεύθυνση, δεν επιλύονται βασικά ζητήματα, τα οποία είναι υπερώριμα ως αιτήματα για επίλυση με τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αναφέρομαι στο διαχωρισμό του κράτους απ’ την εκκλησία.
Αντίθετα, βλέπουμε ότι βρίσκεται στην κατεύθυνση ενός στενότερου -επικίνδυνου θα έλεγα- εναγκαλισμού του κράτους με την εκκλησία ιδιαίτερα και στον επιχειρηματικό τομέα και μάλιστα για αμφισβητούμενα περιουσιακά στοιχεία, για αμφισβητούμενες εκτάσεις».
Μιλώντας για την εκδήλωση που πραγματοποίησε η Οργάνωση Περιοχής Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «ο Γιώργης Μωραΐτης ήταν υπόδειγμα κομμουνιστή, αγωνιστή, με πίστη και αφοσίωση στα ιδανικά και στις αξίες του λαϊκού κινήματος της πατρίδας μας».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης