Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βrexit: Δεν έχει συγκεντρωθεί ακόμη ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών για την πρόταση μομφής στη May

Βrexit: Δεν έχει συγκεντρωθεί ακόμη ο απαιτούμενος αριθμός βουλευτών για την πρόταση μομφής στη May
Η May απειλείται με την κατάθεση πρότασης μομφής από τους υπουργούς του Συντηρητικού Κόμματος
Ο απαιτούμενος αριθμός των επιστολών από συντηρητικούς βουλευτές για την έναρξη της διαδικασίας υποβολής πρότασης μομφής εναντίον της πρωθυπουργού της Βρετανίας Theresa May δεν έχει ακόμη συγκεντρωθεί, δήλωσε σήμερα (18/11/2018) στο ραδιόφωνο του BBC ο πρόεδρος της αποκαλούμενης «Επιτροπής 1922»  Graham Brady,
Η May απειλείται με την κατάθεση πρότασης μομφής από τους υπουργούς του Συντηρητικού Κόμματος: μπορεί να κατατεθεί εάν ζητηθεί από το 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας των Τόρις- δηλαδή από 48 βουλευτές.
Προς το παρόν, 22 βουλευτές έχουν στείλει τις επιστολές τους με αυτόν τον σκοπό.
Τις τελευταίες ημέρες κάποιοι βουλευτές έχουν υπαινιχθεί ότι ο απαιτούμενος αριθμός των επιστολών έχει συμπληρωθεί αλλά πως ο Brady δεν έχει ακόμη ενημερώσει τη May.
«Προφανώς και δεν θα έκανα ανόητα παιχνίδια με κάτι τέτοιο», απάντησε ο Brady κληθείς να σχολιάσει τα ρεπορτάζ αυτά.
To Reuters μετέδωσε τηλεγράφημα με τα ονόματα 22 βουλευτών που έχουν στείλει επιστολές αλλά το ίδιο το πρακτορείο επισημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός που έχει σταλεί δεν είναι γνωστός.
Φήμες υποστηρίζουν ότι εφόσον συγκεντρωθούν οι 48 επιστολές που απαιτούνται, η διαδικασία θα γίνει άμεσα, ακόμη και μέσα σε μια μέρα ή και δύο, με τους παρατηρητές να προκρίνουν ως πιθανότερη ημέρα την Τρίτη (20/11).
Σε περίπτωση που οι αντάρτες συγκεντρώσουν τον αριθμό των 48 ψήφων, τότε η May θα χρειαστεί 158 ψήφους από το κοινοβούλιο για να παραμείνει στη θέση της.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης