Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Γιατί οι Κύπριοι έχουν το πάνω χέρι στα ενεργειακά ότι και να λένε οι Τούρκοι

Γιατί οι Κύπριοι έχουν το πάνω χέρι στα ενεργειακά ότι και να λένε οι Τούρκοι
Ισχυροποιούνται τα ερείσματα των Κυπρίων στις ΗΠΑ
Για σφήνα έρευνας στα θαλάσσια οικόπεδα βοριοδυτικά του ψευδοκράτους ετοιμάζονται οι Τούρκοι μετά τις νέες προκλητικές ανακοινώσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφορικά με την έναρξη ερευνών της Exxon Mobill στο Οικόπεδο 10.
Μια τέτοια εξέλιξη θα περιπλέξει τα σημερινά δεδομένα, δεν αποκλείεται όμως να υπάρξει κάποια εκτόνωση εφόσον ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναλάβει κινήσεις προώθησης της επιμήκυνσης του Turkish Stream και σύνδεσής του με την Ευρώπη, στα πλαίσια ενός συνολικού σχεδίου υπό την αιγίδα των Βρυξελλών.
Στην παρούσα φάση οι Κύπροι εμφανίζονται εξαιρετικά ενισχυμένοι στις σχέσεις τους με τους Αμερικανούς καθώς ο Κύπριος ΥΠΕΞ έχει δει τον Αμερικανό ομολογό του δύο φορές στο τελευταίο διάστημα.
Κατά συνέπεια όπως και να απειλούν ότι θα αντιδράσουν οι Τούρκοι το πάνω χέρι στα ενεργειακά θα το έχουν οι Κύπριοι.
Στην ίδια κατεύθυνση εξάλλου κινείται και η ενίσχυση της θέσης του EuroAsia Interconnector στην διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ.
Παράλληλα στην Κύπρο η στροφή υπέρ των ΗΠΑ έχει ξεκαθαρίσει με πλήρη πλέον απεξάρτηση από τον ρώσικο παράγοντα.
Επίσης παράλληλα με την Exxon Mobill τα δεδομένα ισχυροποιούν και την θέση της Total η οποία ενδέχεται να αναλάβει την υποστήριξη δραστηριοτήτων που στην παρούσα φάση έχει η ENI.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης