Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πολιτική παρέμβαση για την Χαλυβουργική για να μην κοπεί το ρεύμα - Πιέσεις για την έκδοση απόφασης στην οικογενειακή κόντρα

tags :
Πολιτική παρέμβαση για την Χαλυβουργική για να μην κοπεί το ρεύμα - Πιέσεις για την έκδοση απόφασης στην οικογενειακή κόντρα
H έκδοση απόφασης για το ποιος θα πάρει τον έλεγχο της Χαλυβουργικής έχει καθυστερήσει σημαντικά.
Πολιτική παρέμβαση για να μην κοπεί το ρεύμα στην Χαλυβουργική, εκτιμούν στελέχη της αγοράς ότι έχει υπάρξει εσχάτως, καθώς οι οφειλές της αγγίζουν τα 31 εκατ ευρώ.
Προς αυτή άλλωστε την κατεύθυνση αποδίδουν και την άρνηση του ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) να δώσει το πράσινο φως για να κατέβουν οι διακόπτες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΔΕΗ πάντως σκοπεύει να στείλει στα μέσα της εβδομάδας επιστολή στον ΑΔΜΗΕ, στο οποίο θα αναφέρει ότι ο Διαχειριστής είναι υποχρεωμένος να εκτελέσει την αποκοπή, μετά την καταγγελία συμβολαίου, εφαρμόζοντας το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
Επίσης στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι η χρονική συγκυρία που προέκυψε το θέμα με την Χαλυβουργική οφείλεται στην καθυστέρηση της απόφασης για το ποιος θα πάρει τον έλεγχο μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας, ο πατέρας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ή οι γιοί του Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, υπόθεση για την οποία η απόφαση αναμενόταν στα τέλη Οκτωβρίου.
Η ενδοοικογενειακή κόντρα που έχει ξεσπάσει στην εφοπλιστική οικογένεια, έχει οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες.
Στο επίκεντρο ο πατριάρχης της οικογένειας Κωσταντίνος Αγγελόπουλος, ο οποίος όπως λέγεται αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και τα δύο παιδιά του Παναγιώτης και Γιώργος, οι οποίοι είναι γνωστοί λόγω της αναμείξης τους στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού.
Τα δύο παιδιά του, Παναγιώτης και Γιώργος έχουν υποβάλλει αίτημα «δικαστικής συμπαράστασης» κατά του πατέρα τους, Κωσταντίνου, το οποίο εκδικάστηκε τον περασμένο Μαϊο και η απόφαση αναμένεται να βγει στα μέσα Οκτωβρίου.
Να σημειωθεί ότι η δικαστική συμπαράσταση είναι μία κατάσταση στην οποία υποβάλλεται ένα πρόσωπο που έχει σοβαρά ψυχοδιανοητικά ή σωματικά προβλήματα ανωμαλίες δια δικαστικής απόφασης, κατά τη διάρκεια της οποίας το πρόσωπο αυτό περιέρχεται σε ολική ή μερική, δικαιοπρακτική ανικανότητα ή έχει ανάγκη της συναίνεσης συγκεκριμένου προσώπου, δηλαδή του δικαστικού συμπαραστάτη, για την έγκυρη κατάρτιση όλων ή ορισμένων δικαιοπραξιών.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων οι πιθανότητες να κερδίσουν τα δύο παιδιά του Κωνσ. Αγγελόπουλου είναι μεγάλες, θέτοντας εκτός της βιομηχανίας τον πατέρα τους.
Αυτό εκτιμάται ότι θα τους δώσει την δυνατότητα να προχωρήσουν στις ριζικές αλλαγές που θέλουν να κάνουν στη Χαλυβουργική με στόχο την εξυγίανση και την βιωσιμότητα της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης