Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην ΘΕΣγάλα - Αναστάτωση με την υποψηφιότητα του προέδρου της με τη ΝΔ

tags :
Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στην ΘΕΣγάλα - Αναστάτωση με την υποψηφιότητα του προέδρου της με τη ΝΔ
Τα πυρά του Υπουργείου στρέφονται κατά του επικεφαλής της επιχείρησης, κ. Αθανάσιου Βακάλη ο οποίος ετοιμάζεται να πολιτευτεί με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Προβλήματα στην καταβολή της μισθοδοσίας παρατηρούνται στην συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία ΘΕΣγάλα, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εργασίας.
Τα προβλήματα στην καθυστέρηση των δεδουλευμένων δεν είναι σημερινά. Τους τελευταιους μήνες η διοίκηση της συνεταιριστικής επιχείρησης καθυστερούσε για 2 έως και 4 μήνες την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων της.
Για το έμα μάλιστα αυτό πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση στις αρχές του καλοκαιριού και συμφωνήθηκε να γίνεται κανονικά η καταβολή των δεδουλευμένων.
Η συμφωνία τηρήθηκε μέχρι το περασμένο Σεπτέμβριο όπου ξεκίνησαν εκ νέου νέες καθυστερήσεις.
Μάλιστα τα πυρά του Υπουργείου στρέφονται κατά του επικεφαλής της επιχείρησης, κ. Αθανάσιου Βακάλη ο οποίος ετοιμάζεται να πολιτευτεί με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Τα τελευταία στοιχεία που υπάρχουν σχετικά με την πορεία της ΘΕΣγάλα ήταν τον περασμένο Μαϊο, όπου είχε ανακοινωθεί ότι «ο τζίρος καταγράφει σημαντική αύξηση 15% κστο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ενώ στο φρέσκο γάλα σημειώθηκε κατά το ίδιο διάστημα άνοδος 5% σε όγκο πωλήσεων, διαθέτοντας μέσω των 62 καταστημάτων αυτόματων πωλητών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα 1.080 τόνους φρέσκο γάλα μηνιαίως. Σε αυτήν την αύξηση πρέπει να συνυπολογιστεί η συνολική πτωτική τάση στις πωλήσεις φρέσκου γάλακτος στην αγορά, η οποία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, παρουσιάζει αρνητική μεταβολή κατά 4,7% από το 2016 στο 2017.
Αυξητική τάση όμως καταγράφεται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, και στον συνολικό τζίρο του συνεταιρισμού, ο οποίος για το 2018 αναμένεται να φθάσει τα 30 εκατ. ευρώ, έναντι 26 εκατ. ευρώ το 2017.
Η αύξηση του τζίρου οφείλεται τόσο στην αύξηση των πωλήσεων, όσο και στην ενσωμάτωση των νέων καταστημάτων ΘΕΣγάλα συν, τα οποία διαθέτουν σήμερα περισσότερους από 120 κωδικούς προϊόντων από συνεταιρισμούς και Ελληνες παραγωγούς. Το 2017, επίσης, αναπτύχθηκαν συνεργασίες μέσω franchise, διαδικασία που συνεχίζεται μέχρι σήμερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης