Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις λόγω τεχνολογικού κλάδου στη Wall Street - Πτώση -1,56% για Dow και «βουτιά» 3% για Nasdaq

Ισχυρές πιέσεις λόγω τεχνολογικού κλάδου στη Wall Street - Πτώση -1,56% για Dow και «βουτιά» 3% για Nasdaq
Η ισχυρή πτώση στις μετοχές εταιρειών όπως οι Apple και Facebook οδήγησαν ισχυρά χαμηλότερα τη Wall Street
Νέα πτώση για τη Wall Street, με τον τεχνολογικό κλάδο να αποτελεί για μία ακόμη συνεδρίαση αρνητικό πρωταγωνιστή, ενώ οι τίτλοι των Apple και Facebook μετατράπηκαν σε πραγματικό βαρίδι για την αμερικανική αγορά.

Πτώση 1,56% για τον Dow Jones στις 25.018 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί 1,67% στις 2.690 μονάδες, ενώ σε ελεύθερη πτώση βρέθηκε ο Nasdaq με απώλειες άνω του 3% και κατάληξη στις 7.028 μονάδες.
Αντίθετα ανοδική πορεία ακολούθησε ο δείκτης μεταβλητότητας VIX με κέρδη 11,4% στις 20,20 μονάδες.
Η μετοχή της Apple υποχώρησε κατά 3,96%, στον απόηχο δημοσιεύματος της «The Wall Street Journal» που ανέφερε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός μείωσε τις παραγγελίες παραγωγής για τα iPhones που παρουσίασε νωρίτερα φέτος.
Πιέσεις στις τεχνολογικές μετοχές άσκησε και δημοσίευμα των «The Financial Times» που ανέφερε ότι οι κινεζικές αρχές έχουν εντοπίσει «μαζικές αποδείξεις» παραβιάσεων των αντιμονοπωλιακών κανόνων από τη Samsung, τη SK Hynix και τη Micron Technology.
Το δημοσίευμα ανέφερε επίσης ότι η Κίνα θα εμβαθύνει την έρευνά της στις τρεις εταιρείες.
Η μετοχή της Micron αποδυναμώθηκε κατά 6,6%, της Advanced Micro Devices σημείωσε βουτιά 7,5%, ενώ της Applied Materials κατέγραψε απώλειες 2,77%.
Στο -5,72% οι απώλειες για τη μετοχή του Facebook.
Στο επίκεντρο της αγοράς βρίσκονται επίσης οι εξελίξεις στο παγκόσμιο εμπόριο, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε την Παρασκευή ότι ενδέχεται να μην επιβάλει πρόσθετους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα.
Τα σχόλιά του ακολούθησαν δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι το Πεκίνο έχει στείλει έναν κατάλογο μέτρων που θα μπορούσε να λάβει για να επιλύσει τις εμπορικές εντάσεις.
Αυτές οι εξελίξεις ενίσχυσαν την αισιοδοξία ότι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου θα μπορούσαν να βρίσκονται στο χείλος της εξεύρεσης μιας κοινής βάσης, ενώ ο Trump και ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping πρόκειται να συναντηθούν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των G-20 στην Αργεντινή αργότερα αυτό το μήνα.
Εντούτοις, οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας επέστρεψαν στο προσκήνιο μετά τη σύνοδο των χωρών του Ειρηνικού (APEC) το σαββατοκύριακο, όπου οι ηγέτες δεν μπόρεσαν για πρώτη φορά να καταλήξουν σε ένα κοινό ανακοινωθέν.
Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Mike Pence, δήλωσε την Κυριακή ότι δεν θα τερματιστούν οι δασμοί των ΗΠΑ σε κινεζικά αγαθά ύψους 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων εκτός εάν το Πεκίνο αλλάξει στάση.

Πτωτική στροφή για την Ευρώπη
 
Αρνητικό γύρισμα για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες όχι μόνο μηδένισαν τα αρχικά τους κέρδη, αλλά εμφάνισαν σημαντικές απώλειες
Βασικές αιτίες οι πιέσεις σε μετοχές αυτοκινητοβιομηχανιών αλλά και η ανησυχία για τις επιτώσεις του Brexit όχι μόνο στη βρετανική οικονομία αλλά στο σύνολο της οικονομίας της Ευρωζώνης, η οποία επέστρεψε στο ραντάρ των επενδυτών.
Αποτέλεσμα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 να υποχωρήσει 0,74% στις 355 μονάδες.
Απώλειες 0,85% για τον DAX 30 στις 11.244 μονάδες, με τον CAC 40 να κινείται 0,79% χαμηλότερα στις 4.985 μονάδες.
Σε πτωτική τροχιά, σε μία συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας, κινήθηκαν τόσο το Χρηματιστήριο του Λονδίνου όσο και αυτό του Μιλάνου.
Πιο συγκεκριμένα ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε 0,19% στις 7.000 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB κινήθηκε 0,29% χαμηλότερα στις 18.823 μονάδες.
«Βουτιά» 9% για τη μετοχή της Renault, μετά την είδηση ότι ο επικεφαλής της Carlos Ghosn βρίσκεται υπό εισαγγελική έρευνα στην Ιαπωνία, για πιθανή συμμετοχή σε σκάνδαλο χρηματισμού και διαφθοράς.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης