Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υποτονικό και σήμερα το κλίμα

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Υποτονικό και σήμερα το κλίμα
ΑΓΟΡΑ: Πτωτικά ξεκίνησε με χαμηλό τζίρο και τις τράπεζες να έχουν μικρή άνοδο αλλά υψηλή μεταβλητότητα. Η αγορά την περιμένει τη μεταβλητότητα λόγω τραπεζών αφού οι ροές από την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI θα συνεχίσει να επηρεάζει.

Από την άλλη θα μάθουμε και τα σχέδια της Τράπεζας της Ελλάδος αυτήν την εβδομάδα αναφορικά με την ελάφρυνση των τραπεζών και αν εκπλήξουν θετικά θα μπορούσαν να αποτελέσουν το θετικό καταλύτη.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Στην πρώτη μισή ώρα 50 τίτλοι έχουν κάνει πράξη και μοιράζονται συναλλαγές 2,3 εκατ. ευρώ. Δεν φτάνει που έχουν μείνει τόσες λίγες εισηγμένες στο ΧΑ περιορίζοντας τις επιλογές των επενδυτών, οι περισσότερες κάνουν και ελάχιστες πράξεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Θα δώσουν και σήμερα μάχη οι δύο τράπεζες που είναι στο όριο του 1 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίησης. Eurobank και Εθνική Τράπεζα δηλαδή που στο ξεκίνημα έχουν μικρή άνοδο.

ΙΑΣΩ: Εκποιήθηκαν 496 χιλ. μετοχές προς 430 χιλ. ευρώ. Μεταξύ 0,8660 ευρώ και 0,88 ευρώ πουλήθηκαν οι μετοχές.

ΤΕΝΕΡΓ: Έκανε άνοιγμα ανοδικό μέχρι τα 6,34 ευρώ και μάλιστα με υψηλό όγκο και αμέσως μετά οι πωλητές πήγαν τη μετοχή στα 6,14 ευρώ. Η υψηλή αυτή μεταβλητότητα οδήγηση στην ενεργοποίηση του αυτόματου μηχανισμού ελέγχου μεταβλητότητας (ΑΜΕΜ).

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Ανακοίνωσε την πώληση των μετοχών ποσοστού 51% της Azerinteltek QSC, που κατέχει η INTELTEK, θυγατρική κατά 45% του Ομίλου, στην Baltech Investment LLC - μέτοχο στην Azerinteltek QSC με ποσοστό 24,5%, έναντι 19,5 εκατ. ευρώ.

Η μετοχή ξεκίνησε την εβδομάδα με απώλειες άνω του 2% και χαμηλό όγκο. Η κεφαλαιοποίηση έχει υποχωρήσει στα 86,5 εκατ. ευρώ.

ΥΓΕΙΑ: Στο 84,09% η συμμετοχή της Χελένικ Χελθκέαρ και συνεχίζονται οι αγορές. Απελευθερώνονται κεφάλαια σε καλές τιμές και το ΧΑ έχει καλές ευκαιρίες αυτήν την περίοδο.

ΚΟΥΑΛ: Κάνει όγκο στις τελευταίες συνεδριάσεις. Σημειώνεται πως στους προηγούμενους μήνες υπήρχαν ανακοινώσεις για αγοροπωλησίες μετοχών από τους βασικούς μετόχους.
Η εταιρεία με δύο θυγατρικές σε ΗΠΑ και Κύπρο στοχεύει στην αύξηση των μεγεθών της.

Στο εξάμηνο είχε πωλήσεις 1,25 εκατ. ευρώ από 1,23 εκατ. ευρώ και ζημιές 112 χιλ. ευρώ από 20 χιλ. ευρώ. Ίδια κεφάλαια 4,5 εκατ. ευρώ και μικρός τραπεζικός δανεισμός. Στην αποτίμηση των 6,4 εκατ. ευρώ τα θεμελιώδη δεν δείχνουν πως αδικείται.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης