Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +2% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +2% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο 2018 - Ανώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η κατασκευαστική παραγωγή της Ευρωζώνης σημείωσε «άλμα» της τάξεως του +4,6%
Σημαντική άνοδο κατέγραψε η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου στην Ευρωζώνη για τον Σεπτέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (19/11) στοιχεία της Eurostat, τα οποία ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου στην ενιαία νομισματική ένωση ενισχύθηκε κατά +2% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2018, όταν και είχε σημειωθεί άνοδος της τάξεως του +0,6%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν να σημειωθεί πτώση της τάξεως του -0,5%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η κατασκευαστική παραγωγή σημείωσε «άλμα» της τάξεως του +4,6% έναντι ετήσιας ανόδου +2,5% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων στο +2,2%.
Παράλληλα, σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατασκευαστική παραγωγή ενισχύθηκε κατά +1,7% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +4,2%.
Η μεγαλύτερη συνεισφορά για την μηνιαία άνοδο στην Ευρωζώνη προήλθε από τον τομέα κατασκευής κτηρίων, ο οποίος ενισχύθηκε κατά +2,2%, ενώ ο τομέας των πολιτικών μηχανικών σημείωσε άνοδο της τάξεως του +1,8%.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος καταγράφηκε στη Γαλλία (+3,7%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στη Βουλγαρία (-2,1%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης