Καραμούζης (ΕΕΤ): Έτοιμοι να συμφωνήσουμε με την κυβέρνηση στην προστασία της α' κατοικίας

Καραμούζης (ΕΕΤ): Έτοιμοι να συμφωνήσουμε με την κυβέρνηση στην προστασία της α' κατοικίας
«Οι περιπτώσεις που δεν ελέγχονται σωστά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τραυματίζουν την επιχειρηματικότητα» είπε ο κ Καραμούζης
(upd) Είμαστε έτοιμοι να συμφωνήσουμε με την κυβέρνηση σε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας που δεν θα δημιουργεί παρενέργειες, επεσήμανε σήμερα ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Νίκος Καραμούζης, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα κόκκινα δάνεια στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου του ΣΕΒ.
Όπως τόνισε, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αποτελούν μεγάλη πρόκληση για την κοινωνία, την οικονομία και τις τράπεζες οι οποίες έχουν δεσμευτεί σε φιλόδοξο πρόγραμμα μείωσης τους έως το 2021.
Πρόσθεσε ότι η προστασία πρέπει να αφορά τα κατώτερα στρώματα, τα οποία με τη βοήθεια της Πολιτείας θα μπορέσουν να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή έχουν παγώσει οι υποχρεώσεις συνολικού ύψους 18 δισ. ευρώ από δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη.
Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας σε ερώτηση σχετικά με τις εκλογές τόνισε ότι "Η οικονομία προοδεύει όταν ενισχύεται η παραγωγή και δεν παρέχονται πόροι όταν δεν δικαιολογούνται".

Έλεγχος και διαφάνεια για την αξιοπιστία των επιχειρήσεων

Πρωτοβουλία για τον αυτοέλεγχο των επιχειρήσεων έλαβε ο ΣΕΒ, σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και το Ελληνικό Χρηματιστήριο, μετά τις υποθέσεις της Folli Follie, της ΔΕΠΑ, και της ΔΕΗ, που αμαύρωσαν το κύρος των ελληνικών επιχειρήσεων.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΕΤ Νίκος Καραμούζης, αποτελεί μεγάλο πρόβλημα να γενικεύουμε την αναξιοπιστία του Δημοσίου και να μεταφέρεται αυτή και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.
Μάλιστα, ο ίδιος πρότεινε
-Να δημοσιοποιούν και οι μη εισηγμένες τα στοιχεία τους δύο φορές το χρόνο.
-Να καταλογίζονται ευθύνες και στους ορκωτούς ελεγκτές
-Να μην είναι ισόβιοι οι ελεγκτές και να υπάρχει διαφάνεια στις αμοιβές τους
«Οι περιπτώσεις που δεν ελέγχονται σωστά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τραυματίζουν την επιχειρηματικότητα» είπε ο κ Καραμούζης.
Οι τράπεζες ήδη έχουν ξεκινήσει να εντάσσουν τα θέματα της εταιρικής διακυβέρνησης για να δανείσουν, εισηγμένες και μη επιχειρήσεις πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS