Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες για τον χρυσό με το «βλέμμα» σε Brexit και Fed - Στο -0,07% και τα 1.220 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακές απώλειες για τον χρυσό με το «βλέμμα» σε Brexit και Fed - Στο -0,07% και τα 1.220 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές αναμένουν τις εξελίξεις για το Brexit, καθώς και τις μελλοντικές κινήσεις της Fed
Οριακή πτώση καταγράφει σήμερα Δευτέρα (19/11) το χρυσός, με το αμερικανικό δολάριο να παραμένει αμετάβλητο, στον απόηχο των προειδοποιήσεων από τους αξιωματούχους της Federal Reserve για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.
Ειδικότερα, τα προθεσμιακό συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχωρεί κατά -0,07% στα 1.220 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που οι δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του -0,02% στις 96,31 μονάδες.
Την περασμένη εβδομάδα, ο νεοδιορισθείς αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, Richard Clarida, εξέφρασε την επιφυλακτικότητά του αναφορικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, τονίζοντας ότι «αυτό είναι κάτι που σχετίζεται και με τις προοπτικές της οικονομίας των ΗΠΑ».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Dallas Fed, Robert Kaplan, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Fox Business ότι αναμένει επιβράδυνση της ανάπτυξης τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Κίνα.
Σημειώνεται ότι οι αγορές αναμένουν να υπάρξει τέταρτη αύξηση επιτοκίων από τη Fed κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου, ενώ οι αξιωματούχοι της τράπεζας έχουν αναφερθεί σε δύο επιπλέον αυξήσεις μέχρι τον Ιούνιο του 2019.
Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν και τις εξελίξεις που αφορούν το Brexit, με την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να επεναδιαπραγματευτεί μία συμφωνία με τη Βρετανία, την ίδια στιγμή που ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Βρυξελλών, Michel Barnier, άφησε σήμερα «ανοιχτό» το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση της μεταβατικής περιόδου ακόμα και μέχρι τον Δεκέμβριο του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης