Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Βουλιάζουν σε νέα ιστορικά χαμηλά Eurobank, Εθνική και Πειραιώς λόγω αφαίρεσης από τον MSCI Greece και ΤτΕ

tags :
Βουλιάζουν σε νέα ιστορικά χαμηλά Eurobank, Εθνική και Πειραιώς λόγω αφαίρεσης από τον MSCI Greece και ΤτΕ
Απώλειες 9% με μεγάλο όγκο στη Eurobank – Ενεργοποιείται ο αυτόματος μηχανισμός μεταβλητότητας
Μαζικές ρευστοποιήσεις καταγράφονται στη μετοχή της Eurobank με αποτέλεσμα όχι μόνο η μετοχή να βρίσκεται σε νέα ιστορικά χαμηλά με απώλειες άνω του 9% αλλά και να ενεργοποιείται συχνά ο αυτόματος μηχανισμός ελέγχου μεταβλητότητας.
Η μετοχή έχει όγκο 6,5 εκατ. τεμάχια και βρίσκεται στα 0,4406 ευρώ με απώλειες 9,23% και αποτίμηση 963 εκατ. ευρώ.
Λίγο πάνω από την τελευταία τιμή έχει σημαντικούς πωλητές με εντολές 40 χιλ. τεμαχίων.
Σε νέα ιστορικά χαμηλά βρίσκεται φυσικά και η Πειραιώς αλλά και η Εθνική Τράπεζα με την τελευταία να δοκιμάζει την περιοχή γύρω από το 1 ευρώ.
Επίσης, με την στάση της η αγορά αποδοκιμάζει τις προτάσεις της ΤτΕ για συλλογική λύση τύπου bad bank.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται στις 22 Νοεμβρίου καθώς η Τράπεζα της Ελλάδος θα δώσει λεπτομέρειες για τα σχέδιά της αναφορικά με τα NPE’s και SPV των τραπεζών.
Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση επικεντρώνεται στην δημιουργία ενός SPV μια εταιρία ειδικού σκοπού όπου μεταφέρονται έως 7,5 δισεκ. DTC δηλαδή αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση δηλαδή λογιστικά κεφάλαια των τραπεζών ενώ ταυτόχρονα μεταφέρονται έως 40 δισεκ. προβληματικά δάνεια NPEs προφανώς τα καλύτερα NPEs με τις πιο καλές εξασφαλίσεις.
Σε αντίθεση με τα παραπάνω, η λύση του ΤΧΣ είναι πιο ρεαλιστική καθώς βασίζεται στο  Ιταλικό μοντέλο με τιτλοποίηση 20 δισεκ. προβληματικών δανείων και με την εκδοθούν 6-7 δισεκ. ομόλογα senior bond τα οποία θα φέρουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης