Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στο τραπέζι 3η πρόταση για μείωση των ελληνικών NPLs - Σενάρια ελάφρυνσης χρέους για μικροοφειλέτες με κρατική επιδότηση

Στο τραπέζι 3η πρόταση για μείωση των ελληνικών NPLs - Σενάρια ελάφρυνσης χρέους για μικροοφειλέτες με κρατική επιδότηση
Σύμφωνα με νέα πρόταση, θα μπορούσε να γίνει αναδιάρθρωση δανείων μικρο-οφειλετών με κρατική επιδότηση
Σχέδια μείωσης των NPLs επεξεργάζονται πυρετωδώς οι ελληνικές τράπεζες αλλά και η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που παρουσιάζει το Bloomberg επικαλούμενο δηλώσεις ανθρώπων που έχουν γνώση του συγκεκριμένου project, η ελληνική κυβέρνηση μελετάει το σενάριο ελάφρυνσης του βάρους για τους μικρο-οφειλέτες οι οποίοι δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους.
Αν και ακόμα δεν είναι σαφές πόσοι θα μπορούσαν να επωφεληθούν, στόχος είναι η μετατροπή όσο το δυνατόν περισσότερων NPLs σε εξυπηρετούμενα δάνεια.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι αποπληρωμές οφειλετών, οι οποίοι θέλουν να πληρώσουν αλλά δεν μπορούν, θα μπορούσαν να ρυθμιστούν σε εύκολες δόσεις, εν μέρει επιδοτούμενες από το ελληνικό κράτος.
Αν και η πρόταση βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και δεν έχει καθοριστεί οι λεπτομέρειες, θα μπορούσε να είναι έτοιμη τον Δεκέμβριο.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα «κυκλοφόρησαν» πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι ελληνικές αρχές επεξεργάζονται δύο άλλες προτάσεις για τη διάσωσης των ελληνικών τραπεζών.
Η μία πρόταση, από την κεντρική τράπεζα, μοιάζει με «bad bank», που θα μπορούσε να δημιουργηθεί από τον διαχωρισμό των φορολογικών πιστώσεων των δανειστών και των χειρότερων δανείων και η δεύτερη πρόταση προέβλεπε έναν φορέα ειδικού σκοπού για τα κόκκινα δάνεια και περιλαμβάνει κρατική εγγύηση και κρατικά cash buffers.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης