Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Εκπαιδευτικό ταξίδι στην Κίνα για 11 Ελληνες φοιτητές από Huawei

tags :
Εκπαιδευτικό ταξίδι στην Κίνα για 11 Ελληνες φοιτητές από Huawei
Εκπαιδευτικό ταξίδι στην Κίνα για 11 Ελληνες φοιτητές από Huawei
Η Huawei Ελλάδος συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Seeds for the Future, που διοργανώνει ο Όμιλος Huawei στην Κίνα.
Το πρόγραμμα Seeds for the Future δίνει τη δυνατότητα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς σπουδαστές Ελληνικών πανεπιστημιακών σχολών με ειδίκευση στον τομέα των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT) να ταξιδέψουν στην Κίνα, να γνωρίσουν την αναδυόμενη οικονομία και την κουλτούρα της, αλλά και να διευρύνουν τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις στον κλάδο της πληροφορικής και των επικοινωνιών.
Στη φετινή αποστολή που θα διαρκέσει από τις 17 έως και τις 30 Νοεμβρίου, οι 11 σπουδαστές από τα Πανεπιστήμια Θεσσαλονίκης, Κρήτης, Μακεδονίας, Πειραιώς, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να επισκεφτούν το Πεκίνο και την Σενζέν, όπου εδρεύουν οι κεντρικές εγκαταστάσεις του Ομίλου της Huawei, αλλά και να παρακολουθήσουν εντατικά μαθήματα και να δοκιμαστούν σε ενότητες όπως:

-Network supporting of mobile Internet
-3G, 4G Network Voice Service Experience
-Intelligent Network Application & Development Trend
-Internet/IPTV/VOIP/Video Call Experience
-Overview of Cloud/pipe/device

Λίγο πριν την αναχώρηση της πτήσης για το Πεκίνο, η κα Τόνια Πέτροβιτς, Public Relations Manager της Huawei στην Ελλάδα και συνοδός της ελληνικής αποστολής δήλωσε σχετικά: «Η Huawei επενδύει σημαντικά στον άνθρωπο και υιοθετεί απόλυτα το κινέζικο ρητό που αναφέρει «Αν τα σχέδιά σου είναι για ένα χρόνο σπείρε σπόρους.
Αν είναι για εκατό χρόνια, μόρφωσε το λαό.» Χάρη στο πρόγραμμα Seeds for the Future οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν τα κεντρικά γραφεία και τa Κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας και θα εκτεθούν σε τεχνολογία πρωτόγνωρη για την παγκόσμια τεχνολογική σκηνή και προσβλέπουμε πως με την επιστροφή τους θα αποτελέσουν τους αγγελιαφόρους της γνώσης αυτής στην Ελλάδα.»
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei στην Ελλάδα, κ. Chen Le, δήλωσε σχετικά: «Το πρόγραμμα Seeds for the Future φέρνει τη Huawei σε επαφή με νέους απ όλο τον κόσμο που διαθέτουν όρεξη και φιλοδοξίες για έναν καλύτερο κόσμο, έναν κόσμο στον οποίο η τεχνολογία θα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ως παγκόσμιος ηγέτης στο κλάδο της τεχνολογίας και των επικοινωνιών είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Ελληνική αποστολή αποτελείται από εξαίρετους φοιτητές που εκπροσωπούν έξι Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας!
Η Huawei θα συνεχίσει να δημιουργεί ευκαιρίες για την ανάπτυξη της τεχνολογίας και δεσμευόμαστε να αξιοποιούμε στο μέγιστο κάθε δυνατή ευκαιρία για την εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των Ελλήνων φοιτητών.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης